En blandad lördag

Tidigt uppe och drack kaffe och åt ett par mackor. Sedan iväg till Mariefred där jag skulle träffa min bror och svägerska. Vi skulle promenera vid Gripsholms slott. De åker dit i stort sett varje dag och promenerar. Min bror vill helst bara gå just där sedan han fick sin stroke 2018.

Mariefred har alltid haft en plats i våra liv. Vår mamma kom därifrån och jag bodde där under en 10-årsperiod i slutet av förra seklet.

Slottet i motljus

Vi började med att gå runt slottet och gick sedan genom stan till ett café som de ville gå till när jag frågade om vi skulle dricka kaffe.

Jag bjöd dem på kaffe och vi satt där en stund. Det är ett kombinerat café och bageri. De åt varsin bulle och jag åt en blåbärsmazarin.

Vi gick sedan tillbaka till parkeringen. Det märks verkligen när min bror blir trött, då är det väldigt svårt att förstå vad han säger. Men efter kaffet piggnade han till.

Gripsholms slott med historia tillbaka till 1300-talet. De centrala delarna av slottet stod klara 1545 efter att slottet började byggas 1537.

På vägen hem stannade jag till i Södertälje och shoppade på Stora Coop. Inhandlade mat till kvällen. Stannade också i Salem/Rönninge och tankade. 21:09 fick jag betala för en liter bensin. Man vänjer sig snabbt vid höga priser och jag tyckte det var riktigt billigt nu när priset gått ner.

När jag kom hem drack jag kaffe och sedan tupplurade jag ett tag. Behövde ladda lite inför kvällen.

När jag gick upp blev jag sittande med en kopp kaffe och ljudbok. Tog sedan ett varmt bad för att värma mig. Var så trött och hade behövt sova hela natten. Men jag skulle träffa F för att äta middag.

Uppe hos F lagade jag kassler med ananas och chiligrädde. Lite retromat som sedan följdes av en dito efterrätt. Tanken var att vi skulle äta päronhalvor med After eight. Men jag fick inte tag i päronhalvor så det fick bli päronpuré istället. Smaken var lika, men det såg ju inte lika trevligt ut.

Vi skulle sett film också, men av olika anledningar så blev det inte så. Vi spar det till nästa gång.

Nu är klockan mittemellan tidigt och sent. En halvtimme till midnatt, men absolut dags att sova. Jag är riktigt, riktigt trött nu.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på En blandad lördag

 1. Znogge skriver:

  En bra lördag helt enkelt.
  Kassler åt vi mycket förr men numera går det inte så det får vara för min del.

  Kram och god söndag!

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som om du haft en riktigt trevlig dag.
  Bensinpriset ja! Jag minns när det närmade sig 10:- och man trodde att dyrare kunde den inte bli. Tänk så fel man hade!
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Slut och dags igen | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *