Balansakt på livets sköra tråd

Det har varit en intensiv vecka full av arbete och inte mycket tid för återhämtning. På jobbet har det varit liv och död, glädje och sorg i just den blandning som en intensivvårdsavdelning ofta bjuder på.

Måndag och tisdag jobbade jag kväll, 13:00-21:30. Sedan två dagpass, 6:45-16:00. På onsdagen åkte jag till Asecs för att besöka IKEA och köpa en hopfällbar hylla i tyg. Behövde någonstans att lägga mina kläder istället för i högar på den lediga sängen i rummet.

Blev riktigt nöjd när jag vikt ihop och placerat mina kläder i ordning. Det minskar stress med ordning och överblick.

På torsdagen skulle jag träffa Fia och U. Vi bestämde att ses på Asecs efter mitt jobb. Jag lämnade bilen på personalparkeringen och promenerade den ganska korta biten.

Efter att Fia och jag gått runt i några affärer, medan U vilade, åkte vi ner till Jönköpings centrum för att äta.

Vi gick till Ombrello, som chefen på IVA rekommenderat när vi sprang på henne på Asecs. Det visade sig vara en trevlig restaurang med mycket god mat.

Fia och U valde varsin köttbit. Jag valde deras miniburgare med olika fyllning. Två små burgare med ett par tillbehör och god sås.

Burgarna hade namn efter olika länder och fyllningarna var typiska för landet. Som exempel var det fetaost i de grekiska och salami i den italienska.

En italiensk alkoholfri öl. Det är så roligt att det kommer fler och fler alkoholfria ölalternativ. Den här var riktigt god.

Pannacotta med pistage, kolasås och björnbär med en kopp vanligt, svart kaffe till. Utan efterrätt är en måltid inte komplett. 🙂

Jag fick skjuts tillbaka till min bil innan Fia och U åkte hem till Växjö. Jag åkte hem och det dröjde inte länge innan jag sov. Veckan hade verkligen tömt mig på energi. Trots att det varit en bra och spännande vecka.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

5 svar på Balansakt på livets sköra tråd

 1. znogge skriver:

  Så trevligt att träffa Fia och U igen. God mat kunde ni också njuta av. Hamburgare är ju bara så gott! Hoppas du får en bra och vilsam helg efter den intensiva veckan.

  Kram och god fredag!

  • Kraka skriver:

   Tack!

   Ja, det var trevligt att ses. Är ju inte så länge sedan jag var där hos dem och vi ska ses i maj är planerat. Vi ska gå på teater tillsammans.

   Jag ska försöka få en bra blandning av vila och studier under helgen. Hoppas kunna komma ut lite i naturen också.

   Ha en fin fredagskväll!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så trevligt att du fick träffa Fia och U och vilken god mat ni verkar ha fått på Ombrello.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Fem en fredag v. 11: Blandat | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *