Ledig fredag

Blev väckt tidigt av att de i rummet bredvid hade TV:n eller något sådant på alldeles för högt och deras unge väsnades något alldeles förskräckligt. Jag hoppades att de hade checkat ut när det blev tyst, men de var nog bara på någon utflykt för framåt kvällen kom de tillbaka och satte på TV:n på högsta volym och ungen, och i viss mån de vuxna, väsnades med att prata väldigt högt. Jag hade lurar på mig för att höra det jag lyssnade på, men deras ljud kom igenom och var sjukt störande. Jag pratar inte om en bäbis utan en unge som man skulle kunna säga åt att det bor andra i rummen bredvid och att man måste ta, i alla fall lite, hänsyn och inte väsnas alltför mycket.

Efter morgonkaffet pluggade jag en stund och åkte sedan till Huskvarna sortergård. Lämnade mina förpackningar där och bestämde mig för att åka tillbaka någon annan dag med pantflaskor och burkar eftersom jag hade dem osorterade i bilen.

Nästa mål var XXL för att titta på vandringskängor. Jag glömde mina hemma och eftersom jag länge tänkt köp ytterligare ett par att gå in så fick det bli dags nu. Hade helst velat ha Garmont, men de hade inga i min storlek.
Jag fick bra hjälp och provade ett flertal kängor och bestämde mig till sist för ett par Haglöfs som kändes bra. Ska provgå dem i helgen om vädret håller i sig. Enligt väderappen ska det bli sol och varmt hela helgen.

Åkte sedan till Asecs och drack en kaffe och åt en bagel. Hade tänkt shoppa lite på Coop, men åkte hem till vandrarhemmet istället.

När jag parkerade hände något märkligt i appen och det preliminära beloppet blev betydligt högre än det brukar bli för ett dygn. Jag bestämde mig för att ringa Parkster och fråga varför.
Jag fick prata med en, rent ut sagt kärring, som var så korkad så till och med vår herre måste gråtit. Hon förstod inte alls min fråga utan tjatade runt runt om att jag, för att ”vara på den säkra sidan”, skulle checka ut klockan 18:00 och sedan checka in igen imorgon klockan 9:00. Detta trots att jag har en biljett med en parkeringstid som går ut klockan 15:13 imorgon. Jag frågade flera gånger vad det var jag skulle vara på den säkra sidan om. Skulle jag kunna få böter trots att jag hade en biljett? Nej, det skulle jag inte. Men för att vara på den säkra sidan….
När hon sagt detta så där tio gånger utan att jag fick någon förklaring till vad det handlade om tröttnade jag och fräste ifrån att det inte var någon idé att prata med henne eftersom hon inte förstod och att det fick jag väl leva med. Precis när hon skulle börja om igen sa jag: ”Ha det bra” och la på luren.

Påpassligt nog skickade Parkster ett sådant där jobbigt sms med en förfrågan om vad jag tyckte om deras service. De vill ju ha beröm och att man ska stryka medhårs. Men det var inte läge för det. Jag gav dem lägsta betyg och skrev vad jag tyckte om det bemötande jag fått. Suck!

Pluggade och tittade på playTV lite omväxlande. Funderade länge om jag skulle beställa en pizza, det ligger en pizzeria nära här. Bestämde mig för att skjuta upp det till imorgon kväll och nöja mig med det jag hade i kylskåpet. Var helt enkelt inte riktigt hungrig efter den varma bageln på eftermiddagen.

Kvällen fortsatte på samma linje, lite playTV, lite ljudbok, lite pluggande. Sen blev det sovdags.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ledig fredag

 1. Ingrid skriver:

  Så tråkigt att du fått grannar som väsnas! Det verkar onekligen ha sina sidor att bo på vandrarhem. Hoppas att de flyttar snart!
  Hoppas att du har sovit gott och får en behaglig lördag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är nog kulturellt för det är rätt mycket oväsen hemma också. Förstår inte varför de måste skrika så mycket åt varann.

   Ha en fin lördag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *