Ledig lördag

Vaknade ganska tidigt och hade en lugn morgon. Lyssnade på ljudbok och pluggade. Vid kvart i elva blev det liv i rummet bredvid. Tror jag måste revidera min uppfattning från igår om att det är deras unge som skriker. Det är vuxna som vrålar åt varann. Tror jag. Möjligen är det en kvinna som skriker gällt emellanåt. Jag förstår ju inte vad de säger/skriker, men det är inte ett normalt samtal. Inte ens för en annan kultur. Tyvärr vågar jag inte säga åt dem, det är inte så många här under helgerna och ingen personal annat än dagtid vardag. Men blir det för mycket bråk så kommer jag inte att tveka att ringa polisen. Måste bara komma på vad det är som pågår först.

När jag försökt komma på vad som pågår så tror jag att det är tre män som delar rum. Troligen några öststatsjobbare, vandrarhemmen kryllar av dem. Kvinnor och barn finns troligen på skype eller annan nätkontakt. Måste vara skönt att deras skrikiga skällande män inte är hemma. Men det är skönt att den skrikande, gråtande kvinnan inte är inne i rummet. Ett tag trodde jag att det var misshandel på gång.

Packade min ryggsäck och klädde mig. Knöt på mig mina nya kängor, men packade ner mina boots ifall jag skulle få skav. Man ska vara försiktig med kängor man inte gått in. Sedan gav jag mig iväg.

Jag hade bestämt mig för att gå en tur på Sjöboleden i Bottnaryd. Tyvärr visade det sig vara en relativt dålig idé.

Det var alldeles för isigt och halt för min smak. Men jag hoppades att det skulle bli bättre längre fram. Dessutom ville jag inte vända när jag åkt flera mil för att göra utflykten.

Dessvärre blev det värre och plötsligt bara gled jag iväg och välte. Ja, det låter verkligen inte klokt, men jag välte faktiskt omkull. Slog mig i höften igen och fick en sårskada i handen. Slog också i axeln, men det märkte jag inte förrän senare och har nu jätteont.

Brydde mig inte om att gå ner till sjön, ville gå så kort sträcka som möjligt. Valde den kortaste slingan och kortade dessutom av den lite. Gick nog högst ett par, tre kilometer. Hade tänkt mig en milsvandring.

Här såg det ju ut att bli mindre snö. Men skenet bedrog. Det var en liten fläck bara som var barmark.

Himlen var alldeles klarblå och det hade kunnat varit hur fint och härligt som helst. Men det var det inte.

Uppe vid idrottsplatsen, där jag parkerat, satte jag mig i solen på en bänk och dukade upp min matsäck. Kaffe, en dubbelmacka och bullar jag köpt på Cirkel K när jag stannade till. Hittade förresten rödsprit där och köpte 2 flaskor så nu har jag mina planerade 4 flaskor. Jag hade kunnat köpa 8 flaskor, för det var vad som fanns i skåpet. Kanske hade de fler på lagret. Det fanns både Bullens korv och Felix köttbullar i sås. I Stockholm är det i stort sett omöjligt att få tag på något av detta. Men jag har mat för kanske två månader och nu har jag rödsprit för att klara att värma maten. Förhoppningsvis kan både mat och rödsprit användas till friluftsliv istället för nödproviant.

När jag kom hem till vandrarhemmet var det tyst i rummet bredvid. Kanske sov männen, kanske hade de åkt sin väg. Att de skulle checkat ut skulle nog varit för mycket att hoppas på. Men det har varit tyst hela kvällen så kanske är de borta…

Jag la mig en stund med ljudbok och slumrade några minuter. Men det var nog inte mer än fem.

Drack lite kaffe och tittade på duvorna som satte sig i trädet utanför fönstret.

Pratade med F i telefon, lyssnade en stund på boken och bestämde mig för att köpa den där pizzan jag inte köpte igår.

För att förtjäna att fira lördag och äta pizza pluggade jag en timme innan jag ringde och beställde pizzan Himalaya (Skinka, färska champinjoner, handskalade räkor, ananas, kebabkött, kebabsås).

Tog en snabb promenad bort till pizzerian. Sedan hem igen och delade först pizzan i två delar och sedan ena halvan i ytterligare två delar som jag la i varsin matlåda och placerade i min låda i kylen.

Hade precis lagom mycket vin kvar för att dricka till pizzan medan jag tittade på Muren på playTV.

Trots att klockan inte ens var 21 gick jag och la mig. Men inte för att sova direkt, jag lyssnade på ljudbok. Men sedan var det sovdags.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ledig lördag

 1. znogge skriver:

  Vad är det för fel på vissa män? Suck, säger jag bara… Kanske väldigt skönt för kvinnorna är på avstånd.

  Kram och god kväll

  • Kraka skriver:

   Ja, detta skrikande till kvinnor och barn är märkligt. Det är likadant hemma där jag bor. Man skriker åt varann mer eller mindre hela tiden.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så oturligt att du ramlade, men det är lurigt när det är så halt. Tur att du inte skadade dig mer än att du kunde ta dig vidare i alla fall. Pizzan ser god ut och ett glas vin därtill måste smaka gott.
  Sov så gott!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, jag var lite oförberedd på att det skulle vara så mycket snö och is. Här i stan är det helt barmark.
   Pizzan var lika god som den ser ut.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *