Ledig söndag

Hade tänkt gå upp klockan 06:00 och väcktes av alarmet. Men det fanns inte på kartan att gå upp då. Trots att jag nästan sovit 7 timmar. Eller 6 och tre kvart i alla fall. Jag satte om klockan till 07, men istället för att passa på att sova läste jag nyheterna. En klart deprimerande syssla.

Gick upp 7 och gjorde kaffe. Funderade på hur jag skulle lägga upp dagen. Helt klart var att det inte skulle bli några utflykter i naturen. Istället spanade jag in ett par soffor utanför vandrarhemmet och planerade in dels att sitta där lite längre fram på dagen, dels att promenera ner till Vättern. Det är nära, jag ser sjön från köksfönstret,  och någon drivis var inte i sikt så dit skulle jag väl kunna gå utan att dratta omkull. Kunde förresten konstatera att den värsta smärtan i axeln var borta.

Startade lite lugnt med en stunds verklighetsflykt innan jag tog tag i dagen. L messade att hon var sjuk och att vi var tvungna att ställa in imorgon. Tråkigt för henne att vara sjuk, men jag fick plötsligt en extra dag för studier.

Klockan 9 vaknade de högljudda karlarna i rummet bredvid och började väsnas. Egentligen pratade väl bara med varann just då, men prata för dem är att skrika som om de skulle hålla tal i en byggnad av Coloseums storlek. Suck! Men mina hörlurar dämpade, till skillnad från  igår, ljudet så lite mindre högljudda var de kanske  ändå.
Senare så blev det väldigt dämpat därinne och jag gissar, utan att veta, att de blivit tillsagda av personalen. För det hördes rejält ut i korridoren när de levde om. När städaren var här så var det livat minsann. Men de är märkliga de där karlarna. Träffade på en av dem i köket och han stekte något som han åt med fingrarna direkt ur stekpannan. kan man väl göra i sitt eget hem, men är inte trevligt när det är gemensam köksutrustning. Han åt som en gris och jag skyndade ut från köket så snart jag fått mitt kaffe klart och i termosen.

Gick ut och satte mig i parken med kaffe och en bok. Det var rätt skönt i solen, men man kan inte sitta stilla alltför länge utan att frysa.

När jag kom in igen tupplurade jag. Kändes som att jag inte sov mer än ett par minter, men sömnappen sa att det var 48 minuter.

Sedan skulle jag plugga, men fastnade med ett program på playTV, Vetenskapens värld: Fett – vän eller fiende. Otroligt intressant.

Men till sist kom jag igång att läsa igen. Ute började det skymma och jag insåg att det inte skulle bli någon mer promenad.

Tog en paus och gick ut i köket och fixade kaffe. Kunde konstatera att ”grisen” inte diskat varken stekpannan eller övrigt han använde. Det såg ut som f-a-n i köket. Men jag tröstade mig med att imorgon kommer personalen att städa där. På helgen städar, och kontrollerar, de nog bara rummen där någon checkat ut. Möjligen duscharna också. Bor man under lång tid måste man köpa till städning och hyra lakan. Då får man städat och nya lakan på måndagar. Det är nog för att man vill ha koll på folks hygien. Vilken behövs i vissa fall.

Pluggade, tog paus och tittade klart på ett avsnitt Ett fall för Vera och pluggade sedan en stund till innan det var sovdags.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ledig söndag

  1. znogge skriver:

    Vilka karlar! Hur kan man äta så? Normalt bordsskick borde väl vara en självklarhet när man är bland andra människor. Suck säger jag bara.
    Annars en bra dag får man väl säga!

    Kram och god måndag!

  2. Pingback: Ledig måndag | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *