Ledig måndag

Upp klockan 6. Väckt av alarmet förstås, annars hade jag nog sovit till 9. Minst. Kollade igenom nyheterna. Som vanligt bara krig och elände. Sedan gjorde jag kaffe.

Städade upp lite på rummet och vek ihop sängkläderna inför städningen och lakansbytet. Det hade jag så gärna gjort själv, men man vill ha koll när folk bor länge. Något som jag förstår väl när jag ser hur köket ser ut efter helgen. Vad är det för fel på folk???!!!!!
Hur som helst så blir det en merkostnad på cirka 28 kronor om dagen om man slår ut det på en vecka. Inte så mycket kanske, men onödig kostnad. Dessutom en stress eftersom jag måste ut ur rummet på morgonen och sedan inte vet vid vilken tid under förmiddagen som städningen kommer att ske.

Plockade ihop en del förpackningar och en kasse returflaskor. Gick ner till bilen och lyckades plocka ihop en till kasse. Åkte till den där sortergården och lämnade förpackningar och pantade flaskor.

Sedan åkte jag till Asecs och gick på iKEA och åt frukost och pluggade. När jag gick därifrån hann jag kolla runt lite innan jag lämnade varuhuset och gick in i köpcentrumet. Skulle till Coop.

Slank in på Cassels och kom ut med två Isoldeklänningar. Nu hade jag dessutom löst problemet med ”det röda”. Hade hittat en röd handväska jag ville ha, men jag hade verkligen inget att ha en röd väska till. Nu hade jag plötsligt två klänningar som passade.

På vägen till bilen sa jag till tjejen inne på Rizzo att jag skulle komma tillbaka när jag köpt matvaror eftersom jag inte ville bära på väskan till Coop.

På Coop köpte jag ingredienser till köttfärssås, en bit ost, Hönökaka, kaviar och några saker till. Sedan tillbaka till bilen och på vägen köpte jag den röda väskan.

Åkte hem till vandrarhemmet och kunde konstatera att jag dels fått mitt rum städat och att det låg en hög rena sängkläder och handdukar på sängen, dels att det var nästan kliniskt rent i köket. Den stackars städtjejen hade både diskat och gjort rent efter de slarviga och grisiga karlarna.

Började med att laga köttfärssås och koka pasta. Tre matlådor och en portion att äta. Satte mig i köket och åt. Diskade och gick till rummet.

Pluggade, tog en mycket kort tupplur, bäddade, pluggade och slutligen tog jag en promenad. Mer spännande än så är inte livet här.

Lusthuset på Rumlaborg, byggt 1845. Jag har åkt förbi det flera gånger och undrat vad det var.

Det är fin utsikt uppe från kullen där lusthuset ligger. Själva lusthuset såg dock lite förfallet ut, vilket är synd.

Rumlaborg, som från början hette Humlaborg, har fått sitt namn efter biskopsgården Humblarum som anlades under 1200- eller tidigt 1300-tal. Kvar av den forntida borgen finns en kärna, bestående av en oregelbunden kulle, två skansvallar och tre vallgravar. I Huskvarna stadsmuseum, inrymt i det gamla Kruthuset vid Vätterstranden, finns samlingar från de utgrävningar som gjorts vid borgen.

Jag var inte ens frestad att gå in genom den där öppningen. Däremot är jag nyfiken på vad som kan finnas på museet.

Jag fortsatte sedan hemåt mot vandrarhemmet. Men eftersom jag ville få mina 10 000 steg tog jag en omväg till den där parken där jag satt igår. Där upptäckte jag en del spännande. Dels att det finns körsbärsträd som planterats, dels en spännande trapp för att fira litteraturen och lyfta fram 18 småländska författare. Trappan byggdes 2021.

Körsbärsträdens blomning lär jag ju missa. I alla fall i år. Men kanske kan jag inspireras att läsa någon av författarna. Är faktiskt några jag redan läst.

När jag kom hem igen pluggade jag, drack kaffe, pluggade och såg kvällens avsnitt av Annika på svtplay. Sedan lite mer pluggande och till sist en stund ljudbok tills jag somnade.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

5 svar på Ledig måndag

 1. Frudin skriver:

  Du hinner väldigt mycket på en ledig dag tycker jag

 2. znogge skriver:

  En effektiv och bra dag och du hann mycket.
  Ärligt talat så tycker jag synd om personalen som kanske nästan fick sanera köket. Städa är en sak men…

  Kram och god tisdag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är verkligen synd om personalen. Det är inte meningen att de ska ta hand om en sådan röra med mängder av matrester och smutsig disk.
   Tror de där männen flyttat. De är säkert på ett annat vandrarhem och skitar ner och stojar och stör.

   ha en fin dag!
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Måndagen blev en effektiv dag som vanligt vare sig du är ledig eller inte.
  Så bra att åtminstone städningen fungerar på det där vandrarhemmet.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *