Bara sitta och glo

Fri sovning. Vaknade 7:38 efter att ha sovit nästan 9 timmar. Helt okej tycker jag. Gjorde kaffe och i köket var fullt av smutsig disk. Förstod direkt varför när jag kom ut i korridoren och sprang på en av sluskmännen. De har kommit tillbaka men bor nu längre bort i korridoren. Nu kan det ju kvitta. Jag slipper ha dem som granne och det är inte jag som ska städa efter dem. Men stackars personalen! Sanera efter sluskar. Suck!

Pratade med L i telefon. Vi gjorde upp lite framtida planer. Funderade på att gå ut och gå, men tiden gick och jag blev kvar inomhus.

Åt lite lunch. Lyssnade klart på en ljudbok. Pratade med Fia i telefon.

Fick bli både lunch och middag. Nej, inte samma. Jag hade flera. Och Skagenröra.

F ringde och vi pratade en stund. Pratade med Fia igen. Deras hund och C:s hund har råkat ut för en hemsk olycka. Så jag blev lite uppdaterad. De blev anfallna av en annan hund och fick stora skador. Men man tror det ska gå bra och båda är hemma igen.

Avslutade kvällen med et avsnitt Maria Wern på playTV. Sedan kunde jag sammanfatta med att hela dagen kunde få rubriken: Bara sitta och glo. För det var vad jag gjort. Inget annat.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bara sitta och glo

 1. Ingrid skriver:

  Sån otur du har med dina boenden. Det är inte trevligt med folk som stör. Tur att de bor lite längre bort nu i alla fall.
  Jag brukar ha ishavsröra till min avokado, jag har provat skagen, men tycker att ishavsröran är godare.
  Ha en skön fredag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det har varit tyst och lugnt i veckan. Får se hur det blir i helgen. Tror att de dricker en massa öl då och blir högljudda. i veckorna är de på jobb på dagarna och sover nog på kvällarna/nätterna. Men diska efter sig är de inte bra på. Men här är det ordning och reda på personalen som sanerar efter dem.
   vet inte om jag har otur. Det är inte som förr att vandrarhem är ett billigt semesterboende. Det är framför allt två kategorier folk och det är dels dessa öststatsarbetare som kommer och jobbar i perioder, dels folk som inte har lyckats få någon annan bostad och som är permanent boende på vandrarhem. Här finns också folk som är skrivna här. Så är det på varje vandrarhem jag varit på de senaste fem åren. Blir lite som ett korridorsboende, fast med vuxna istället för ungdomar. Man träffar nästan aldrig någon som backpackar eller är på semester numera.

   Ha en fin fredag!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Det kan faktiskt fylla en funktion att bara sitta och glo. Du jobbar mycket och det är intensiva pass. Samtidigt så vill man också göra något vettigt av ledigheten. En icke alltid helt enkel balansgång. Hoppas i alla fall att arbetshelgen blir bra.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det behövs ibland. Jag lyssnade på ljudbok och såg playTV. Hade också koll på folk och bilar utanför fönstret. Verkar vara tre gäng med ickeinhemska arbetare här nu.
   Jag hoppas på en bra arbetshelg. Är rätt trött nu och skulle vilja ha en längre ledighet. Men det är inte att tänka på i nuläget. Får bli längre fram.

   Ha en fin fredag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *