En bra lördag

Eftersom jag somnade tidigt igår så vaknade jag tidigt idag. Trots det hann jag med strax över 10 timmars sömn. Det var länge sedan.

Gick upp, drack kaffe och åt ett par mackor med mortadella. Tog lite långmorgon och tittade en stund på playTV innan jag började plugga.

När jag fixade mitt kaffe och hämtade saker ur kylen såg köket ut så här:

Jag kunde inte ens ställa ner min kaffekopp på bänken för allt kladd och skit som var där. Det var så skönt att gå ut därifrån med min kopp i handen och veta att det inte var mitt bekymmer att städa.
Hos Hasse på sjökanten var det ingen tillsyn och städning av köket och blev därmed mitt ansvar om jag ville laga mat. Jag har bilder på hur det såg ut där också, men de hamnade inte i min blogg. Däremot mailade jag dem till ägarna och sedan fick jag inte bo kvar. Min bokning ”försvann”.

När jag gjorde nästa kopp kaffe var det två av dem som städar i köket och vi pratade om hur dessa byggjobbare ställer till. Vi var rörande eniga om att det inte är friskt att ställa till på det viset. Så beter man sig bara inte. Men det är alltid så när det bor byggare från öststaterna sa de två som städade. De skämmer verkligen ut sig. Jag kallar dessa män för öststatsgrisar numera. De är på varje vandrarhem och grisar ner. De följer inga regler och beter sig allmänt illa. Det märkliga är att en del, i alla fall en mindre del, av de här männen är bosatta i Sverige och har familj. Men å andra sidan är det ju samma fenomen som i tvättstugorna hemma. Där är det inte bara männen som grisar ner utan i lika hög grad deras kvinnor. Är det så att hänsyn och omtanke om andra bara är ett svenskt fenomen? Eller ett fenomen som blivit obsolet? Suck! Dubbelsuck! Trippelsuck!

Det var soligt och fint ute. Men kallt. Bestämde mig för att gå ut senare på dagen och ägna förmiddagen åt att plugga. Det brukar bli varmare längre fram på dagen. Men det är inte många grader och ordentligt minus på nätterna.

Vid 13-tiden, efter att jag ätit lunch, klädde jag mig och gick ut.

Jag gick ner till Vättern och följde stranden mot Vätternäs och Rosenlundsbadet.

När jag skulle vända tänkte jag att det vore gott med en kopp kaffe. Fick för mig att jag skulle äta en hamburgare. Trots att jag ätit lunch.
När jag fick frågan om jag ville ha 45 eller 90 gram hörde jag mig själv svara 90. Trots att jag naturligtvis skulle sagt 45.

Nu behövde jag i alla fall inte äta mer den dagen…

När jag kom hem vilade jag lite och pluggade en stund. Som tur var. För sedan brakade det löst. Det kom en grupp ungdomar och medföljande vuxna. De var rätt noisy så att säga. I alla fall i början. Sedan somnade de kanske av utmattning. Men de vaknade till igen… Suck!

Växlade mellan playTV och pluggande. Hela kvällen tills det blev sovdags. Hällde upp ett glas rött som jag smuttade på. Pratade i telefon några gånger, både på promenaden och senare. Annars hände inte så mycket. En bra dag när jag summerar.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på En bra lördag

 1. Ingrid skriver:

  Så fina bilder från din promenad. Det ser riktigt härligt ut och du fick ju ihop en massa steg också. Hoppas att du får en riktigt skön söndag!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Nej, så ska inte ett kök lämnas. Vad är det för fel på vissa män 🙁 Suck.
  Härliga bilder från din promenad!

  Kram och god söndag!

  • Kraka skriver:

   Det är verkligen märkligt med dessa män. Rymmer både en kvinnosyn och en människosyn. Någon annan, oftast en kvinna, ska ta hand om skiten efter en själv. Jag blir alltid så förundrad över att människor, som har gott om tid och ork, köper in en ”RUT”. Att ta hand om sin egen smuts, disk, tvätt mm är för mig en del av livet. Det finns en massa filosofiska aspekter på städning som sällan lyfts.

   Ha en fin söndag! Imorgon är det måndag igen…
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *