En effektiv söndag

Tio i åtta vaknade ungdomarna och det var dags att gå upp. Vare sig jag ville eller inte så var somna om inte ett alternativ. Ljudet var så där som det brukar vara i en välfylld foajé. Ett sorl som tar energi utan att man egentligen riktigt förstår vad som sägs.
Nu var det ju inte ungdomarnas fel att det är så himla lyhört mellan rummen. Man måste ha missat det vid byggnationen för det hör inte alls så väl ut i korridoren. Men mellan rummen hör man till och med om grannen snarkar. Är man känslig för sånt, vilket jag inte är, så är det som att ha någon bredvid sig som snarkar.
Det där med hur ljud sprider sig borde man titta mer på när det gäller byggstandard. Hemmahemma är huset byggt 1976 och jag hör väldigt väl när grannen ovanpå, och också den snett över mig, kissar. Det där ljudet som blir när strålen möter vattnet i toaletten. Jag har pratat med folk jag känner om det som då sagt att jo, så är det ju hos mig också. Frågan är bara om det verkligen ska vara så?

Hur som helst så började jag med kaffe och mackor. Pluggade en stund och gjorde sedan matlådorna för kommande vecka. Veckan som blir min sista här för den här gången.

När jag var klar med mitt matlagande tvättade och klädde jag mig, pluggade en stund till och åkte iväg för shopping. Appropå shopping så skickade jag efter en bok också: Kroppslighetens mystik : en filosofisk läsning av Mechthild von Magdeburg av Jonna Bornemark.

Åkte mot Asecs. Satt och lyssnade på Streets of London och funderade samtidigt på olika infallsvinklar för min kandidatuppsats. Inte för att det är dags ännu, men jag behöver fundera länge. Inte för att det finns så få ämnen utan för att jag lätt skulle kunna hitta ett dussin, eller två, saker att skriva uppsats om.

Plötsligt ser det inte ut som jag är van. Jag har helt enkelt svängt av från E4:an en avfart för tidigt. Vände och var sedan på rätt väg igen.

Shoppade och avslutade sedan med en kopp på Espresso House.

Hade fått med mig en hel del på min shoppingrunda och kassen var tung. En del fick dock stanna i bilen eftersom det inte var för nu.
Till det som fick stanna var påskpresent till min bror och svägerska och påskpresenter till mina kattpojkar, Inget till F eftersom jag behöver fundera en stund till och det är nästan två veckor kvar. Han får väl sin present, eller påskägg, på påskafton. Bror och svägerska har jag bjudit in mig till på Långfredagen och katterna får sitt när vi ses. Just påsk är inget de har koll på. 🙂

I övrigt shoppade jag två paket Hönökaka, några färdiga pannbiffar, choklad och mandelkubb. Livets nödtorft kort och gott. 🙂
Dessutom köpte jag några burkar konserverade päron. Kanske är det bara Stora Coop i Södertälje som inte har, kanske finns det i någon annan affär i Stockholm. Men jag tar inga risker nu när jag hittat.

När jag kom hem till rummet bestämde jag mig för att se första avsnittet av The Bay på TV4play. Funderade på om jag kunde ha sett den förut, handlingen lät bekant. Men bestämde mig ändå för att se den. Men det dröjde inte länge förrän jag insåg att jo, den hade jag sett. Möjligen på Netflix.

Tittade på första avsnittet och sedan pluggade jag fram tills det var middagsdags. Då åt jag äntligen den där rostbiffen och potatissalladen som jag köpte för att äta på fredagen.

Lyssnade på ljudbok en stund och växlade sedan mellan att plugga och lyssna på bok. I stort sett tills det var sovdags.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på En effektiv söndag

 1. znogge skriver:

  Det är verkligen skrämmande hur lyhört det är i vissa hus. När vi bodde i lägenhet kunde vi höra när grannen kissade och avgöra om det var mannen eller kvinnan som var på toaletten. Hus som byggs idag är bättre isolerade av olika skäl tack och lov.

  Önskar en bra start på den nya veckan.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag har ju ingen erfarenhet av nyare hus. Men det låter ju bra att det blivit bättre.
   Ha en fin måndag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *