Supertrevlig dag med en av mina närmaste vänner

Vi hade bestämt att L skulle hämta mig på vandrarhemmet klockan 10:00. Jag var lovad en dag då jag bara skulle få åka med och slippa köra. De senaste dagarnas långturer har varit lite energikrävande.

Först körde L upp på berget och visade mig lite fina områden. Sedan åkte vi till Asecs. Egentligen hade vi planerat att åka till Taberg och gå lite där. Men vädret tillät inte sådana aktiviteter. Oavsett vad man nu tycker om väder och kläder…

Vi började med att gå in på IKEA. Jag ville köpa godis att ha med på söndag till jobbet då när det är min sista dag för den här gången.

Vi gick runt och tittade på lite allt möjligt och jag hittade de där dynorna jag tittat på på hemsidan till mina köksstolar hemmahemma. Jag behöver dem verkligen för jag blir kall om rumpan i mitt kalla kök. Tyckte det var lika bra att köpa dem nu när de fanns. Det är lite svårt att hitta runda dynor som kan knytas fast.

Sedan gick vi och åt lunch. Klockan var runt halv tolv. Vi bestämde oss för fisk och till den serverades gröna ärtor. Hon la upp extremt lite, en matsked ungefär. Det brukar aldrig vara problem att få en sked till. Men hon fräste åt mig att det var vad som ingick och att det kostade pengar att få mer. Jag blev lite ställd. Att bli så otrevligt bemött för en sked ärtor kändes ovanligt. Dessutom i ett tonfall som angav att jag nog inte skulle ha råd att betala för en sked till. Precis som att det alternativet verkligen fanns. Det visste ju både hon och jag att IKEA inte säljer ärtor matskedsvis och att de alltid måste ha ett nummer att slå in i kassan.

När vi ätit färdigt gick vi och betalade och ställde in våra kassar i L:s bil. Nästa mål var Cassels som hade kunddag med 25% rabatt på allt för medlemmar.

Jag var intresserad av sådana där vadkorta långbyxor som är så vanliga sommartid. De brukar alltid vara slut när jag kommer på att jag vill ha ett par. Jag köpte tre par i olika färg och L köpte två par. Jag köpte dessutom ett plagg som var som ett mellanting mellan blus och tunika. Kortare än en tunika men i ungefär samma modell.

När man handlat för minst 500 kronor fick man en kupong för kaffe och en chokladpralin på Kahls. Men vi gick först till Stora Coop där jag köpte bröd. Jag köpte ett kort också och hade alltså 2 varor. Som vanligt då jag har få saker åkte jag på avstämning. Men allt var i sin ordning. Förstås!

Sedan drack vi vårt gratiskaffe och gick återigen ut till bilen med kassar. Sedan gick vi runt lite till och jag köpte nagellack. Därefter gick vi till Espresso House för att jag behövde sitta i lugn och ro. Vi köpte varsin Salted caramel latte. Jag fick ju min på mitt abonnemang.

Precis klockan 15:00 loggade jag in på zoom och studentkårsstyrelsens möte. Det tog ungefär en timme. Det var lite halvjobbigt att höra vad de andra sa men det gick bra trots allt.

Sedan ännu en sväng in på IKEA eftersom jag ville titta på köksbord till stugan. Jag glömde det första gången vi var där. Men jag hittade inget som var som jag tänkt mig.

Nu var det dags att göra nästa resa. Jag har en idé om att göra en speciell fotovägg hemmahemma och vill ha svarta ovala ramar i olika storlek. De är enormt dyra att köpa nya och jag har gjort några halvhjärtade försök att hitta på second hand men inte lyckats.
Nu besökte vi 3 olika affärer och jag hittade sammanlagt 6 stycken. Jag behöver fler, men det är en början.

Slutligen blev det dags för middag och jag hade föreslagit Ombrello där jag varit med Fia och U.

Vi parkerade i parkeringshuset och gick den korta vägen till restaurangen. Vi fick ett bord på övervåningen.

Precis som förra gången åt jag två miniburgare. Men den här gången valde jag en med fisk och en med kyckling. Supergoda! Man får välja ett tillbehör och vi valde sallad.

Som extra tillbehör valde vi klyftpotatis med deras specialsås.

Nu kan man ju tycka att vi borde varit mätta. Det var vi! Men ändå kunde vi inte låta bli att beställa efterrätt. Tre stora glasskulor och jag tog även en kopp kaffe.

När vi betalat skjutsade L hem mig till Huskvarna och stannade precis utanför dörren. Jag hade massor att bära.

På rummet vilade jag lite innan det var sovdags. Jag var jättetrött. Men supernöjd med dagen.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

3 svar på Supertrevlig dag med en av mina närmaste vänner

 1. znogge skriver:

  Vilken bra och härlig dag på alla vis! Trevligt med sällskap och så skönt att bara få åka med 😀

  Kram och god kväll!

 2. Ingrid skriver:

  Det låter verkligen som en jättetrevlig dag med mycket shopping och mycket god mat.
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Några dagar som hastade förbi | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *