Några dagar som hastade förbi

Minns knappt vad jag gjorde i måndags. Men jag hade i alla fall ett ärende till IKEA och passade på att äta lunch där.

Fläskschnitzel med pommes och en massa extra ärter. Ärterna ligger under pommesen, men det är verkligen en driva. Inga problem att få extra.

Efteråt åkte jag hem och sov. Behövde lite sömn inför arbetsnatten. Det skulle visa sig vara en bra investering.

På tisdagen blev det inte mycket sömn. F ringde när jag var på väg hem från jobbet och berättade att Kingston mådde dåligt och nog skulle behöva vätskeersättning.
Försökte köpa vätskeersättning på apoteket, men det finns ingen vanlig vätskeersättning längre utan bara sådan där med olika smaker. Vill man ha den vanliga sorten får man tillverka själv. Jag måste erkänna att jag blev väldigt irriterad.

Jag fick alltså börja min dag med att tillverka vätskeersättning. Till katt finns recept med 1 tesked salt, 1 matsked honung och 1 liter vatten. Säkert samma som jag gjorde i somras.
Sedan fick jag använda dagen till att skedmata Kingston varje timme. Det tyckte han inte alls om. Men han piggnade till.

När F kom hem lagade han till kyckling och då var Kingston alldeles väldigt pigg och frisk och ville ha. Det fick han. Sin vanliga mat ville han däremot inte ha.

Jag åkte till jobbet igen och var hemskt trött. Men jag kämpade på och även långa nätter har ett slut.

På vägen hem köpte jag väldigt dyr, lyxig kattmat med kyckling och kalkon till Kingston. Han åt med god aptit och jag sov på soffan hos F för att hålla katterna sällskap och ha ett öga på Kingston. Men han verkade återställd.

När jag sovit färdigt gick jag hem, tog ett bad och åkte in till stan. Skulle gå på Stockholmspalavern. Man kan väl säga att det är något slags diskussionsförening.
Som inledning fick vi lyssna till Nathanael Beskows föredrag från 1938 med titeln Totalitär stat – demokrati – hemgårdsarbete”. Den kändes skrämmande aktuell. Sedan hade vi en diskussion i anslutning till föredraget.

Jag bestämde mig för att gå till Fridhemsplan och ta T-banan därifrån för att röra på mig. Men jag frös, det är väldigt kallt på kvällar och nätter, och tog T-banan från Odenplan. Det blev ändå en helt okej promenad.

När jag kom hem drack jag kaffe och gick sedan och la mig. Jag har en hel del att ta tag i de närmaste dagarna.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Uppsala. Bokmärk permalänken.

4 svar på Några dagar som hastade förbi

 1. Znogge skriver:

  Så dumt att det bara fanns vätskeersättning med smak. Förvisso är det inte svårt att göra egen men det kan också vara skönt att slippa. Skönt att Kingston hämtade sig så snabbt men förmodligen var det bara något tillfälligt.

  Kram och god torsdag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är lätt att göra vätskeersättning och möjligen är det bäst att använda just den blandning som djursjukhusen rekommenderar för katter. Jag har ingen stor erfarenhet av vätskeersättning. Har aldrig varken druckit det själv eller givit åt F när han var barn. För egen del har jag druckit te när jag varit magsjuk och så fort det varit möjligt övergått till kaffe.
   Det framkom att F ställs sin kasse o hallen medan han gick in på toa en snabbis. Men katter kan vara snabba och Kingston hade på den lilla tiden fått tag på en påse djupfrysta kycklingdelar och ätit av. Han har ju en superkänslig mage så det var säkert den råa, frysta kycklingen som orsakade magsjukan. Men vem vet…

   Idag har jag mycket som måste hinnas med. Sitter med kaffe nu och försöker hämta krafter. Jag är ingen morgonmänniska…

   Ha en fin dag!
   Kram

   • Znogge skriver:

    Vi har heller aldrig behövt ta till vätskeersättning någon gång men det är ju bra att det finns. När det gäller barn så är det kanske tur att det är smaksatt. När det gäller djur med känsliga magar så behövs det verkligen inte mycket för att ställa till det.

    Hoppas kraftsamlingen lyckas bra!

    Kram

 2. Anna-Maria skriver:

  Vilken tur att han verkar ha piggat på sig! Inte kul när ens djur är sjuka! Knepigt att det inte gick att få tag i vätskeersättning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *