Sista helgen

Så var det dags för sista helgen på jobbet. För den här gången. Jag har tre helger inbokade i sommar. En varje sommarmånad.
IVA Jönköping är en väldigt välorganiserad intensivvårdsavdelning med ordning och reda, bra rutiner och kompetens. Jag kommer att sakna avdelningen och arbetskamraterna nu när jag flyttar hem.

Fredag

Pluggade lite och plockade ihop några saker att lägga i bilen. Sedan åkte jag vägen förbi Asecs och drack en Salted caramel latte på mitt abonnemang.

Det var lugnt när jag kom till IVA, men sedan rasade det in patienter i en jämn ström och blev snabbt fullt.Jag var på enkelsal med skyddsutrustning och jobbade dessutom som undersköterska. Vi hade vår lilla skyddade bubbla där inne. På gott och ont.

När vi hade vårt 14-möte, ett möte för genomgång av patienterna samt information, skulle vi göra en övning med gummiband eftersom så många har problem med smärtor i nacken. Jag misstänkte ju direkt att det inte var speciellt bra för mig. Det är enormt viktigt att man håller händerna rätt för att övningen ska vara effektiv. Men jag kan inte hålla på det sättet med mina artrostummar. En av dem som varit hos läkare och gick hos sjukgymnast hade fått veta att hon inte fick göra de här övningarna och blev därför befriad. Jag borde nog inte heller gjort dem…

Klockan 21:30 slutade jag och kunde åka hem från en avdelning i kaos. Jag var trött och det kändes skönt. När jag kom ut fick jag ett stort gäng med skrikiga ungdomar efter mig. Men de gjorde inget, bara gapade och skrek. Men det var ändå obehagligt i mörkret. Det är inte många som rör sig i området vid den tiden och min bil stod rätt ensam på parkeringen där det var en av de sista platserna jag fått när jag kom.

Väl hemma tittade jag på veckans avsnitt av Annika på playTV. Sedan gick jag och la mig. Det var sent trots allt.

 

Lördag

Vaknade tidigt med fruktansvärt ont i nacken. Den där nackövningen vi gjorde på jobbet var inte bra för mig. Värken spred sig ut i båda armarna och jag befarade att jag skulle behöva söka läkarhjälp när jag kommer hem. Får se hur det går efter påsk. Förhoppningsvis blir det bättre. Jag har alltid ont i nacken, men inte så här mycket.

Natten var överhuvudtaget hemsk. Drömde en mardröm om att min cykel blivit stulen. Hade parkerat den tillsammans med andra och min vän, hon som säger att man måste ha 3 lås för 2 räcker inte för då blir cykeln stulen, hade ställt in den tillsammans med de andra och jag kollade aldrig att hon låst den. Jag litade på att hon låst. Drömmen var så verklig att jag inte visste om det hänt på riktigt eller om jag drömt.

Gick upp, gjorde kaffe och åt en macka med messmör. Satt och funderade ett tag och läste nyheterna på nätet.

Man får ha hund med sig på det här vandrarhemmet och visst hör man hundarna. Men idag skällde och ylade en hund hela tiden. Lite jobbigt faktiskt…

Pratade med F i telefon. Han gosade med (mina) katter och var nöjd med att Orvar ändrat attityd senaste veckan. Han var nu hur gosig som helst. Det är ju det jag sagt hela tiden. Orvar har stor integritet och det tar lååång tid att komma honom nära. Kingston är däremot supersocial med alla. Skulle det vara någon han inte gillar så är det ett stort observandum och varning. Katter är bra på att identifiera ondska.

Plockade ihop lite saker och packade det som kunde packas. Klädde mig och gick till bibblan med två böcker. Sedan tillbaka igen.

Fixade lite och tog med några saker till bilen och åkte till Asecs där jag pausade på väg till jobbet. Måste ju använda mitt abonnemang.

På jobbet var det fullt ös och mycket att göra. Hade ett roligt, trevligt och lärorikt arbetspass. Men jag var helt slut när det var dags att åka hem till vandrarhemmet.

Gick och la mig direkt och satte alarmet på 03. Somnade i stort sett genast.

 

Söndag

Gick upp 3:15 och började packa ihop mina saker. Gjorde kaffe och åt en macka. Sedan plockade jag ihop resten och hämtade bilen och ställde den på en av platserna utanför dörren, där man bara får stå 15 minuter.

Packade in i bilen och la sedan nyckeln där den skulle läggas. Satte mig i bilen och åkte till Ryhov. Det kändes verkligen konstigt att det var sista dagen.

När jag kom till sjukhuset gick jag in och som vanligt stannade jag till och hälsade på fiskarna.  De gömmer sig ibland i grottor de har i akvariet. Idag visade sig alla fem fiskarna av den  orange sorten. Sedan finns det några andra sorter också.

På jobbet bytte jag om och hällde sedan upp godiset jag hade med mig till mina kamrater. Det blev en riktigt stor skål (som nästan var slut när jag gick hem). Godsaker är uppskattade.

Hann dricka kaffe och ta det lugnt en stund innan dagens arbete började. Sedan var det fullt ös. Det är roligt att jobba dag, men jag är ju tyvärr ingen morgonmänniska och kände mig helt utmattad.

När jag gick från jobbet stannade jag till vid fiskarna en sista gång. Sa till dem (fast jag vet att de inte förstår) att vi snart skulle ses igen. Sedan gick jag till bilen och gav mig av hemåt.

Vädret var gynnsamt och det var ljust ute. Stannade i Norsholm och tankade och köpte en macka. Drack av medhavt kaffe och fortsatte sedan hela vägen hem utan att stanna fler gånger.

Parkerade i garaget och tog bara med mig viktiga saker och sådant man inte ska lämna i bilen. Resten får jag ta imorgon. Nu måste jag sova. Är så trött!

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Sista helgen

  1. Ingrid skriver:

    Hoppas att du får sova riktigt gott!
    Kram, Ingrid

  2. znogge skriver:

    Hoppas att du sov som bedövad!

    Kram och god måndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *