Ledig men aktiv måndag

Hade fri sovning men vaknade ändå ganska tidigt. Nio timmar och en kvart hade jag sovit och det får jag väl vara nöjd med trots allt.

Gick upp och drack kaffe och åt några skorpor. Har inte så mycket att äta här hemmahemma. Planerar att göra en massa shopping imorgon när det är medlemsdag med 5% rabatt på Stora Coop.

Tog ett bad och tvättade håret. Klädde mig och drack ytterligare en kopp kaffe. Sedan åkte jag in till Odenplan för att lämna blod.

There’s no such thing as a free lunch

När man tappat mig på ungefär en halv liter blod åt jag lunch bestående av kaffe, svartvinbärsjuice och leverpastejmackor. Sedan hämtade jag min givargåva och gav mig av på promenad till Fridhemsplan. Idag fick jag också ett fint litet märke eftersom det var min 50:e gång jag gav blod. Men det är efter att de börjat räkna digitalt. Jag gav blod första gången när jag nyss fyllt 18 år.

På vägen till Fridhemsplan var jag inne i ett par affärer, men köpte inget. Däremot drack jag en kopp cappuccino innan jag åkte till Kista.

Jag hade en tid för vaccinering 16:45. Adressen jag fått var Stora busshållplatsen och jag tänkte att man väl hade någon buss för vaccinering där. Så var det nu inte och jag träffade på en kvinna som också letade.

Efter ett antal telefonsamtal, bland annat till 1177 som lurade iväg oss helt fel, fick vi tag på någon som kunde berätta var det var. Adressen är Danmarksgatan 36. Det kunde de väl sagt från början. Visserligen ligger busshållplatsen också på Danmarksgatan. Men inte där vaccinationerna skulle ges. Så urbota dumt!

Jaja, det verkade vara många som inte dykt upp, eller inte hittat, så jag var klar redan 15:32 och kunde gå därifrån. Man ska ju sitta en kvart efter ifall man svimmar eller får akuta biverkningar. Jag kände mig mer som att jag fått biverkningar av deras adress-schabbel och gick efter en minuts sittande. De hade ju ingen koll på det i alla fall.

Gick in i Kista galleria och gick runt lite. Drack en salted caramel latte och pluggade en stund. Sedan på vägen ut, hamnade jag i skoaffären och fick med mig ett par skor. De bara ropade på mig att de ville bli mina. Så fick det bli.

Gick sedan till Systembolaget. Har druckit champagne efter 1:a och 2:a vaccinsprutan. När jag tog den 3:e skulle jag jobba på natten så då blev det ingen lyxdricka. Men nu tyckte jag att jag skulle unna mig en liten flaska av min favorit Alexandre Bonnet.

Satte mig i köket, och efter att jag snabbkylt min flaska i frysen, hällde jag upp ett glas. Tittade sedan på kvällens avsnitt av Annika på playTV.

Eftersom jag har en del att ”sova igen” la jag mig tidigt. Är ledig imorgon också och det gör inget om jag vaknar tidigt. Det går att justera senare till onsdagens tidiga morgon.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Ledig men aktiv måndag

 1. znogge skriver:

  Ännu en effektiv och bra dag får man väl säga även om det blev lite schabbel där med adressen. Grattis till att vaccinationen är i hamn (förmodar jag).

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, jag fick min vaccination. Behövde inte ens vänta på min tid eftersom många inte kommit dit trots bokade tider. Nu undrar man ju om det kommer att fortsätta så att man behöver nya sprutor med 4-6 månaders mellanrum.

   Kram

 2. Helene skriver:

  Tack för pratet idag!

 3. Ingrid skriver:

  Så skönt att du fått din 4:a. Jag håller med dig i dina funderingar om vi verkligen ska behöva vaccinera oss var 4-6 månad?
  Ha en skön tisdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *