Påskafton, påskdagen & annandagen

Påskafton

När jag gick upp strax efter nio och tittade ut genom fönstret såg jag att det var sol ute och hann tänka tanken att det nog var våren som var på väg nu äntligen. Men sedan föll min blick på inomhustermometern som visade 17 grader och då försvann mitt hopp. Igår hade det i alla fall varit 18 grader inne

Tillbringade en längre stund i köket med kaffe, bröd och ägg. Vi hade delat på det som var kvar av brödet och jag hade en bit med hem. Ägget var som ett helt normalt hårdkokt ägg. Tråkigt nog hade jag ingen kaviar. Men annars kände jag mig nöjd. Får nog bli en tradition att baka påskbröd med inbakade, råa ägg. Lyssnade på ljudbok medan jag åt och ytterligare en stund. Kände att jag behövde ladda inför de kommande jobbnätterna.

Efter ett varmt bad klädde jag mig och åkte till Plantagen för att köpa kompostgaller att sätta över min rabatt. Medan jag var där var det någon som hade slagit upp en bildörr i sidan på min bil och det första jag fick syn på när jag kom ut ur affären var två repor och en stor buckla. Naturligtvis hade man bara smitit utan att lämna någon lapp. Suck!

Åkte sedan till Biltema och köpte buntband. Sedan lite lunchfika. Behövde äta något då och skulle ju dessutom jobba natten.

När jag kom till stugan pratade jag med A i stuga 1 och hälsade på en annan granne som sin vana trogen ställde personliga frågor till mig om sådant hon inte har med att göra. Folk är så sjukt nyfikna på mitt liv och min ekonomi. Suck!

Jag ställde upp gallren, men måste fixa till mer ordentligt i veckan som kommer. Men rådjuren hade inte hunnit förstöra rabatten ännu. Hoppas att gallren skyddar.
Däremot har bävrarna förstört ännu ett träd för mig. Mitt sista. Men det var ändå mer eller mindre halvdött.

När jag kom hem vilade jag lite. Kunde inte somna, men låg i alla fall ner. Fikade och åt smörgås och åkte sedan till jobbet.

 

Påskdagen

Natten rullade på och till sist fick jag gå hem. Gick ner och hämtade bilen. hade parkerat på en Gatuparkering inne i Uppsala. Där är det gratis efter 24:00 och en låg avgift mellan 18-24. En bra bit att gå, men bättre det än avgift på 225 kronor.

Hade bestämt med F att vi skulle äta frukost hos honom och jag stannade i Rotebro och gjorde en del shopping på Stora Coop. Bröd och pålägg.

Det var trevligt att träffa F och att hälsa på mina fina kattpojkar. jag saknar dem verkligen, men de får bo kvar där tills vi flyttar ut till stugan.

Sov hela dagen och hann bara med det allra nödvändigaste som frukost och ett bad. Sedan var det dags att återvända till jobbet.

 

Annandagen

Kände mig rejält trött när jag åkte från jobbet och stannade till vid Stora Wäsby och köpte lite frukost i drive in på MacD. Satt i bilen en stund och åt. Sedan hem för att sova.

Sov nästan hela dagen, gick upp vid 16:40-tiden. Satte mig med kaffe och mackor i köket. Började titta på Muren, såg ungefär halva. Tog ett bad och klädde mig. Sedan åkte jag till jobbet.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek, Uppsala. Bokmärk permalänken.

4 svar på Påskafton, påskdagen & annandagen

 1. Ingrid skriver:

  Det är tur att det finns någon som vill jobba under påskdagarna minsann. Hur skulle det gå annars?
  Ha en fin fortsättning på påskveckan!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid!
   Nu är det påskveckan på riktigt. Jag är ledig nu resten av veckan. Så ledig man nu är när man pluggar på högskolan. Men jag ska i alla fall inte till något arbete.
   Jag har planer för hela veckan. Förstås. Men många av planerna tillhör nöjeskvoten. Mer om det kommer senare, måste ju spara lite så jag har något att skriva om. 🙂

   Ha en fortsatt bra tisdag!
   Kram

 2. znogge skriver:

  Jag håller med Ingrid om att det är tur att det finns människor som jobbar under storhelgerna.
  Nyfikna människor finns det gott om. Själv förstår jag inte att det kan vara så intressant att fråga ut andra men där är vi alla olika. Sedan är det frågan om man frågar av uppriktigt intresse men samtidigt så är vissa saker privata och dit hör definitivt ekonomin.

  Önskar en fortsatt fin tisdag!

  • Kraka skriver:

   Just den här personen tror jag bara är nyfiken i största allmänhet. Det är en granne som jag bara känner på den där nivån att man säger: ”Hej! Är det bra med dig?” Det är ingen jag delat ett enda förtroende med och ingen jag känner att jag vill lära känna på djupet. Det är ju ingen hemlighet precis att jag inte direkt delar livsstil med mina kolonigrannar.
   Jag fick förresten nästan samma fråga från en sjuksköterska på ett jobb helt nyss. En av dem jag inte ens vet namnet på. Hon konfronterade mig med att säga: ”Du behöver inte jobba så mycket du klarar dig på de pengar du har” . Nu kom hon från ett annat land iofs men är man etablerad i det svenska samhället så måste man någon gång ha snappat att man inte går på folk man inte känner väl och rotar i deras privatekonomi i Sverige. Jag kan svara på frågor om man frågar snällt och har ett genuint intresse för hur det hänger ihop med pensioner, ekonomi och att jobba längre än till 65. Jag är frisk, medicinfri, gillar mitt yrke, lever ”ensam” och kommer dessutom att öka min pension rejält om jag fortsätter jobba. Om jag jobbar 8 år, som jag primärt räknar med, till kommer jag inte att behöva vända på slantarna utan kunna bibehålla nästan den standard jag har idag. Med tillägget att jag ju måste fortsätta vara frisk i så fall. Men jag har flera 90plus-vänner som fortfarande jobbar och se på alla dessa skådisar som jobbar jättelångt upp i åren. Fysiskt är det betydligt tyngre att stå på scnenen än att jobba i vården när man blir äldre. Visserligen har jag en hel del lyft och tunga moment i jobbet, men det är inte lika utmattande numera när jag har erfarenhet och rutin att luta mig tillbaka på som när jag var nyfärdig. Då kunde jag ju inte sova utan låg och funderade på olika saker som jag kanske glömt göra, var tvungen att läsa på osv. Jag läser på massor fortfarande. Men idag googlar man ju. Då var man ju tvungen att gå på bibblan för att leta efter svaren. Men framför allt så angår det inte folk varför jag jobbar och vad jag ska ha ”alla” pengarna till. För det är ingen guldkista jag får i lön, men det räcker till räkningarna och jag kan gå på teater, åka till vänner och göra någon resa ibland.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *