Hemmadag med en kvällstwist

Vaknade tio minuter före alarmet och trodde först att jag försovit mig. Hade glömt att jag ställt om alarmet innan jag la mig.

Morgonen var precis som vanligt. Helt utan överraskningar. Kaffe, knäckebröd, ost och ljudbok. Följt av ett bad. Men före badet skrev jag några mail och kollade ett par saker på internetbanken.

Klädde mig och bar ut en kasse till återvinningen. Alla dessa förpackningar… Suck!

Direkt när alla förpackningar låg i sina respektive containrar gick jag på promenad. Bestämde mig för att gå till Kista centrum, men inte den vanliga vägen.

Gick via Kistahöjden, tror inte jag gått där sedan innan de byggde och det är många år sedan.

Det var gott om vitsippor utefter gångvägarna. Nu har nog våren kommit på allvar.

En liten göl, eller vad det nu är, som nog funnits där redan på den tiden då det var skog på platsen. Tog många promenader där med min första schäfer Frank.

Till sist var jag framme i kista centrum och gick till Espresso house. Beställde en Mocca latte med vispgrädde och satte mig i ett hörn.

Innan jag gick hem var jag inne i några affärer och sedan tog jag den vanliga vägen hem. Det var varmt i solen och jag var riktigt svettig när jag kom hem. Kanske mest för att jag inte tagit av mig tröjan. Men det sägs ju att man ska svettas in våren…

Vilade lite när jag kom hem. Fixade till mig och bytte kläder och åkte sedan in till stan.

Klev av vid Fridhemsplan och promenerade till Hälsingegatan där jag skulle gå på teater på Aliasteatern och se Kloakråttan. Eftersom jag var ute i god tid hann jag dricka ett glas vin före.
Pjäsen är inspirerad av Slas, Stig Claesson, roman Den extra milen. Det fanns mycket tänkvärt, men jag tror jag behöver smälta intrycken lite.

Jag gav mig av direkt efter att det slutade. Den lilla baren var just liten och jag kände att jag inte orkade trängas.

Pratade med L i telefon på vägen hem och med Fia när jag kom hem. Nu ska jag sova.

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hemmadag med en kvällstwist

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra dag det blev och ett trevligt teaterbesök på kvällen. Inte fel alls.
  Nu önskar jag dig en riktigt trevlig helg!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som om du haft en trevlig torsdag och att avsluta med teater låter trevligt. I morgon är det min tur. Då ska jag på Länsteatern i Visby och se en pjäs som handlar om Anna och Jakob Dubbe. Det har jag längtat efter!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Teater är alltid trevligt. Det var SPF Stockholm som ordnat rabatterade biljetter. Man hade preliminärt bokat 15 platser, men vi var bara 8 från SPF. Salongen var helt fullsatt.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *