Onsdag, känns som tisdag

Sov gott och lagom länge. Vaknade alldeles strax innan alarmet gick på. Gjorde kaffe och när klockan blivit 9:00 ringde jag Trygg Hansa och anmälde skadorna. När jag väl kom fram och fick prata med en levande människa gick det hur smidigt som helst. Men först ska man nästan få både hjärtinfarkt och hjärnblödning medan man tvingas prata med den där roboten. Det går ju inte att uträtta andra ärenden än standard. Allt ska besvaras med ja eller nej. Jag ville diskutera olika glasalternativ och hur de ställer sig till det. Sådana frågor kan inte en robot besvara. När det gällde parkeringsskadan så hade jag väl kunnat anmäla via nätet, gjorde ju ett tappert försök under natten mellan det hände och nästa dag. Men jag hade kaffepaus precis strax före klockan 01:00 och då stängde de ner tjänsten. precis när jag hunnit skriva långa texter om vad som hänt, var det hänt och så vidare. Det som tar 5 minuter att förklara i telefon tar minst en halvtimme att skriva.

När jag var klar med telefonsamtalet och ditten och datten, det vill säga ytterligare en kopp kaffe, klädde jag mig och åkte iväg.

Åkte först till Plantagen för att köpa fler kompostgaller. Sedan åt jag lunch på Espresso house.

När jag ätit klart åkte jag till stugan och rensade min rabatt där jag väntar på mina tulpaner. Det är den jag nu satt upp galler över för att inte rådjuren ska äta alla mina blommor.

Det blommar en hel del nu. Men det behöver rensas och fixas.

Insåg att jag behövde köpa både sopsäckar och en ny sekatör. Åkte till Bauhaus. Traskade runt lite där och tittade på lite av varje. Behövde fördriva tiden lite eftersom trafiken var tät hemåt och jag ville vänta lite.

När jag kom hem hjälpe F mig att ta ner vinterdäcken till källaren och sedan åkte vi för att köpa kattsand och ta en fika.

Jag var inte speciellt sugen egentligen och nöjde mig med en mazarin.

Det skymde på när jag kom hem och kvällen var i antågande.

När jag kom in fixade jag lite matlagning för frysen och pluggade en timme. Sedan var det dags att sova, klockan drog sig mot midnatt. Som vanligt.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Onsdag, känns som tisdag

 1. Znogge skriver:

  Robotar i all ära men i vissa lägen behöver man prata med någon personligen. Förr var det en självklarhet och oftast gick det väldigt snabbt. Sedan den nya tekniken kom är väldigt många människor onåbara vilket säkert stjälper mer än det hjälper misstänker jag.

  Hoppas tulpanerna får vara i fred för rådjuren nu.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Nog är det motigt när man inte kan få prata med en människa utan bara en robot. Kan de gotländska tro?? Jag tvivlar starkt på det och så det där med bankid. Sonen befarar att vi till slut måste ha bankid för att komma in på toa!
  Du fick mycket uträttat på din onsdag i alla fall!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *