En vänlig grönska

När jag vaknade och gick upp vid 7-tiden kände jag att jag inte hade lust att städa mer. Överhuvudtaget ville jag inte vara inomhus och missa våren.

Efter lite plockande med småsaker bestämde jag mig för att gå ut. Närmare bestämt att åka till någon av mina favoritplatser för att njuta av naturen och andas frisk luft.  Men först åkte jag till Biltema och åt en räkmacka och drack en kopp kaffe eftersom det var lunchdags.

Jag fortsatte sedan ut till Görväln där jag först satt och läste en stund.

Sedan gick en promenad medan jag lyssnade på en föreläsning.

Slutligen la jag mig på en bänk under ett träd och tittade upp i dess grenverk. Låg där i solen och lyssnade, men sol och mobiltelefoner är ofta ingen bra kombo så den stängde av när den blev för varm.

Traskade sakta tillbaka till bilen för att åka hem.

När jag kom hem fortsatte jag att lyssna på föreläsning medan jag drack kaffe och åt ett par rostade mackor.

Kände mig kall och värmde mig med ett varmt skumbad medan jag lyssnade på ljudbok. Sedan åkte jag och köpte den ingrediens som saknades för att jag skulle kunna baka en sockerkaka. Ville ha något med mig till mina kamrater på KS-HS postop. Jag skulle dit och lägga mitt schema för sommaren.

Trots att jag vet att man stänger av vägarna runt Stockholm nattetid varje vår och sommar var jag lite oförberedd på hur besvärligt det var att ta sig från Kista till Huddinge. Men jag tog mig genom Stockholms innerstad och tänkte att jag nog skulle kunna åka ut på Essingeleden strax före Tranebergsbron. Men där var det också avstängt. Istället fick jag ta ytterligare en omväg.

Jag la in 10 nätter under sommaren. Det var ungefär som jag tänkt göra. Egentligen ville jag bara ha en natt i taget, men det fanns inte vakanser så jag kunde få till det så. Men jag tror det blir bra ändå.

Drack en kopp kaffe och åt en bit banankaka som N hade haft med sig. Lämnade sockerkakan i personalrummet så får de äta om och när de vill.

Kände viss oro för hemresan, men jag hade inte lämnat sjukhusområdet innan jag hade en plan för hur jag skulle köra för att slippa problem. Klockan var bara 01:59 när jag låste hänglåset på min garagebox.

När jag kom in satte jag mig i köket med ljudboken och drack min Mocca frappuccino som jag köpt när jag var i affären. Bestämde mig för fri sovning väl medveten om att vad jag än gjorde skulle jag få bannor av min sovapp. Den gillar inte mina sena vanor.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på En vänlig grönska

 1. Znogge skriver:

  Helt rätt at njuta lite av våren. Smidigt att du fick sommarens schema klart. Hoppas att det passar med dina övriga planer. Det blev en sen kväll måste jag säga men vi har olika tidsrytmer helt enkelt.

  Trevlig tisdag!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Nu surrar ”En vänlig grönskas rika dräkt” i mitt huvud. Den psalmen kan jag utantill och det är den vackraste sommarpsalmen av dem alla. Nu får man verkligen passa på att njuta och vara tacksam över hur bra vi har det.
  Jag förstår att din sovapp har vissa synpunkter hur du hanterar nattvilan.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *