Guld i munnen, nej tack

Morgonstund har guld i mun säger man ju. Men tidiga morgnar är inget för mig. Speciellt inte när klockan hann bli mer än fyra på morgonen innan jag somnade. Visserligen var klockan bara runt tio när jag gick upp, men sedan följde en startsträcka på ett par timmar innan jag tog mig för med något med substans.

Frukost med några koppar kaffe, tre rutknäckemackor med salami och en ljudbok av feelgoodkaraktär. Följt av ett varmt bad. För det är kallt i min lägenhet. Trots att våren kommit.

Tog det lugnt en stund till, drack kaffe och klädde mig sedan för att ge mig ut ett tag. Jag behövde köpa en ny vispskål eftersom min gamla spruckit rakt igenom och läckte. Hade egentligen  redan kasserat den men diskade den igår när jag skulle göra sockerkakssmet.

Åkte till IKEA och köpte ett set med två vispskålar, en måttsats och två mattor att lägga under katterna toalettlådor.
Passade på att ta en fika när jag var där.

Åkte hemåt och funderade på om jag skulle åka till Bromma Blocks och köpa sushi,men bestämde mig för att fråga F om han ville äta med mig.

Använde resten av eftermiddagen till att sortera kläder. Insåg att jag behövde några fler Görsnygg. Föreslog för F att vi skulle åka till IKEA och äta  och  vi bestämde  att ses en dryg timme senare. Lämnade sakerna som skulle till ”tippen” till F som lovat att åka förbi där med dem. Så nu är gamla vispskålen ett minne blott.

Jag åt lax, med extra mycket ärter, och drack en av deras goda äppelmust. Den är marginellt dyrare än deras dricka i glas.

När  vi åkte hem började det regna och jag bestämde mig för att låta kassen med förpackningar till återvinningen stå tills imorgon. Men när jag kom hem var det första jag gjorde att snubbla över den så då fick det bli en tur till containrarna.

Klockan var mycket, mer än 20, och jag bestämde mig för att ägna mig åt mina studier. Jag hade varit flitig med sorteringen och förtjänade att få lägga benen högt och läsa innan det var sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Guld i munnen, nej tack

 1. znogge skriver:

  Ännu en bra och effekt dag! Du är snart stammis på IKEA och bör inte ha problem med ärtorna framöver 😉

  Önskar en god kväll!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag är absolut stammis på IKEA i Barkarby. Periodvis har jag varit där minst två, ofta tre, gånger i veckan. Det är bara i Jönköping jag haft ärtproblem. Det är ju många som ber att få slippa ärterna så det brukar aldrig vara brist.
   Har en dag med en hel del planerat imorgon också, men sedan vankas lite ledigt. Förutom med pluggandet förstås. Det pågår minst till terminsslutet.
   Ha en fin kväll du också!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Sorterandet fortskrider och nog är det skönt när man får rensa lite i gömmorna.
  Här har man slutat elda, höll jag på att säga, men värmen är tydligen avstängd, för det spelar ingen roll om det är blåsigt och kyligt ute, elementen är iskalla och jag sitter med dubbla tröjor och en pläd på kvällarna. Kärringen börjar bli frusen av sig!
  Hoppas att du får en bra torsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *