Onsdagen, en lång dag och en kort historia

Onsdagen blev en lång dag, trots att den innehöll få punkter. Jag gick upp tidigt för att hinna några saker innan jag skulle åka till Uppsala. Minns inte vad jag gjorde, men antingen var det något med mitt sorterinngs- och städprojekt eller så pluggade jag.

När jag väl kom iväg var klockan mycket, för mycket, och jag insåg när jag satt i bilen att jag var jättehungrig. Men  att hinna äta var uteslutet.

Jag satte mig nere i skolans cafeteria och gjorde en kopp kaffe och plockade åt mig tre småkakor. Sedan startade jag upp min dator för att vara med, som studentkårsrepresentant, på kollegiemötet. På zoom.

Efter mötet var det Kaffe med kåren, en av våra aktiviteter. Jag hade glömt bort att det var onsdag och blev lite överraskad. Var bara med en stund, kände att jag inte orkade sitta och prata just då.

Gick till Fågelsången, ett café nära, och köpte kaffe och en baguette med Skagenröra.

Hade inte fått något trivsamt bord, det var som vanligt fullt, och satt inte där längre än nödvändigt innan jag gick tillbaka till skolan.

Folk som var med på Kaffe med kåren var kvar, men jag var så trött. Satte  mig med benen högt i rummet bredvid. Tanken var att jag skulle plugga en stund. Det gjorde jag, men jag blundade också lite och svävade i landskapet mellan vaken och sömn.

Klockan 19:00 skulle föreläsningen vi inbjudit till börja. En halvtimme innan serverade vi lite förfriskningar.

Alkoholfri cider, lite färska bär och nötter. Det syns inte så bra på bilden, men hallonen var gigantiska. Tror aldrig jag sett så stora hallon någonsin.

Erik Åkerlund höll en spännande föreläsning. Sedan en kort frågestund innan vi plockade undan. Sedan skulle alla andra till puben, men jag åkte hem. Kan låta tråkigt, men jag kände verkligen att jag behövde sova några timmar eftersom jag skulle köra långt nästa dag.

När jag kom hem gick jag och la mig i stort sett genast. Bara ett snabbt bad och sedan lite kaffe. Men inte kunde jag sova. Lyssnade klart på en bok och sedan var det inte många timmar kvar tills jag skulle upp.

 

*Bilden om föreläsningen har jag snott från Newmaninstitutets studentkårs Facebooksida.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *