Stojby – Dag 3, 4 & 5

Lördag

Vi åt frukost rätt sent och åkte sedan iväg till Bergs Bygdegård där ett av inslagen i Elin Wägner-veckan hölls. Det var Marianne Enge Swartz som höll en monolog, En dam bland 17 herrar, där hon spelade Elin Wägner.

Det var en spännande berättelse. Synd bara att hon inte kunde släppa manuset utan läste innantill. Speciellt som hon dels själv skrivit monologen, dels framförde den för åttonde gången.

Efteråt var det servering av kaffe och ostkaka med sylt.

Hallon eller jordgubbssylt kunde man välja. Jag tog av båda sorterna.

Vi åkte sedan till Lilla Björka där Elin Wägner bott. Vi var inne i hennes skrivarstuga och det var lätt att förstå varför hon fick inspiration där.

Utsikten var underbar och man såg riktigt långt. Där skulle jag också vilja sitta och skriva.

Vi åkte hem och vilade lite. På kvällen var vi bjudna till C och A tillsammans med A:s föräldrar. Vi bjöds på ugnsstekt lax och som efterrätt björnbärspaj. Att fotografera vid bordet kändes inte lämpligt så ni får inga bilder. Men jag kan försäkra att det var gott.

Efter maten gick de flesta ut på promenad. Jag avstod med motiveringen att det var för mörkt. Jag är alltid rädd att ramla när jag inte ser var jag sätter fötterna. Men det var lika mycket för att jag behövde egentid.

 

Söndag

Jag hade redan på lördagen sagt att jag ville avstå att gå i kyrkan. Jag behövde sova. Jag är rätt sliten nu och har två riktigt intensiva och tuffa veckor framför mig.

Efter frukosten, som vi åt ute i trädgården, åkte Fia och jag först till ”tippen” i Norremark. Jag hade burkar och flaskor med mig. Jag gillar apparaten man pantar i just på Norremark. Man har något liknande vid MAXI i Barkarby, men där kan man ju bli stående i kö hur länge som helst och vänta på sin tur.

Fia hade en del annat med sig som skulle återvinnas, men till sist var vi klara och åkte vidare. Nästa mål var Classe. Fia hade några saker att lämna tillbaka  och medan hon höll på med det hittade jag en kylväska som var en ryggsäck och köpte också en picnic-filt med samma mönster.

Sedan ville Fia ha yoghurtglass. Men det fanns inte, av okänd anledning eftersom de har skyltar om att det ska finnas. Jag köpte en Moccalatte och sedan gick vi till MacD för att köpa den där glassen. Men där var glassmaskinen trasig.

Färden, till fots, gick vidare till NetOnNet. Vi traskade runt lite men köpte inget. Sedan gick vi till CirkelK och köpte glass. Därefter tillbaka till Classe  eftersom vi fått för oss att det nog var dags att skaffa en kaffekvarn.

Vi köpte varsin kaffekvarn och sedan satte jag mig i entrén där de hade lite möbler. Då kom jag på att just det cafébordet var precis vad jag letat efter men inte hittat. Vill ha det på baksidan vid min stuga.

Fick låna en liten vagn att köra möblerna på ner till bilen. Sedan åkte vi hem. U hade lagat middag. Solen sken och vi åt i trädgården.

Måltiden avslutades med kaffe i en annan del av trädgården. Sedan fixade Fia med trädgårdsarbete. Men det har jag tillräckligt av hemma och istället pluggade jag en stund.

På kvällen drack vi te och åt kex och ost medan vi tittade på en Beck-film på TV.

 

Måndag

Både Fia och U hade ärenden tidigt på morgonen. Jag passade på att ha fri sovning och gick sedan ut i trädgården och åt frukost. Penny gjorde mig sällskap.

Efter frukosten packade jag och bar ut saker till bilen. Fia och U kom hem och Fia fixade lunch åt henne och mig. U skulle luncha på annat håll.

När vi ätit klart var det dags för mig att åka hemåt. Jag hade bestämt mig för att åka via Jönköping.

I Jönköping stannade jag vid Asecs för att göra fyra saker: Låna en toalett, dricka en moccalatte, köpa hudcreme och köpa ostar.

Sedan åkte jag vidare. Stannade i Norsholm och tankade. Sedan vidare hemåt.

Klockan var mycket innan jag var hemma. Körde in på gården och lastade av. Parkerade i garaget och gick in och tog ett skumbad. Sedan gick jag och la mig. Jag var mer än utmattad. Helgen hade varit trevlig. Men inte så avkopplande för en introvert människa som jag. Alldeles för många interaktioner med olika människor. Men det är smällar man får ta…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Stojby – Dag 3, 4 & 5

 1. znogge skriver:

  Det låter som en riktigt bra helg på alla vis. Sedan kan jag förstå dig när det gäller det där med egentid. Jag är ju omgiven av människor när jag jobbar och har ett behov av att vara själv när jag är ledig. Inte hela tiden naturligtvis men balansen måste finnas där.

  Lite synd med monologen och att hon läste innantill. När man har skrivit den själv borde man kunna förhålla sig lite friare till manuset tycker jag.

  Kram och sov gott!

 2. Janerik Sundh skriver:

  Okej, nu vet jag att det var det Stojby jag tänkte på.
  Jag gillar också pantmaskinen på Norremarks återvinningscentral.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *