Det blev bra trots allt

Dagen började inte bra. Jag försov mig i flera timmar. Hade tänkt att gå upp vid 4-tiden och skriva ihop den muntliga redovisning jag skulle ha under dagen.

Gick upp, åt frukost och åkte till Uppsala. Vädret var fint och det var skönt att ta den, relativt långa, promenaden från där jag parkerat.

När jag kom till skolan gick jag ner i vår cafeteria och skrev stolpar till min redovisning. Hoppades att jag skulle redovisa efter lunch så jag skulle hinna putsa på det jag skulle säga. Nu är det inte så dramatiskt som det kan låta. Jag hade funderat på min redovisning länge. Dessutom var det bara den muntliga presentationen som skulle redovisas. Vi ska senare lämna in en skriftlig med 4500 tecken. Då behöver man tänka till rejält.

Direkt när lektionen började visade det sig att det fanns en redovisningsordning som vår lärare gjort. Jag skulle börja.

Vi skulle presentera vårt etikfall i 15 minuter och sedan skulle vi diskutera och svara på frågor i ytterligare en  kvart. Som förresten blev längre eftersom vi var färre än beräknat.
Hur som helst gick det bra och det var skönt att ha det gjort först.

På lunchen gick jag en sväng på stan och sedan till Espresso House och drack en cappuccino och åt en macka. En kycklingbagel.

Eftermiddagen fortsatte sedan i samma anda som förmiddagen. De flesta på kursen, medicinsk etik, jobbar i vården. Men en av deltagarna är lokförare. Hen tänker på ett helt annat sätt än vi som möter frågeställningarna dagligen i vårt arbete. Det är nyttigt att få insikt i att ”folk därute” tänker på ett helt annat sätt om liv och död. Man kan annars lätt få för sig att människor tänker lika om livets viktiga frågor. De gör de inte. Vad som sedan är rätt och fel är en annan fråga.

Vi slutade klockan 16:00. Eftersom jag vet att det är hopplöst att ta sig ur Uppsala vid den tiden, man får stå i bilkö jättelänge, gick jag till Fågelsången och drack kaffe och åt en fransk våffla. Under tiden lyssnade jag på en filosofiföreläsning.

Efter fikat och pluggandet var det dags att hämta bilen. Det kändes jobbigt att jag hade den så långt bort, men det var säkert nyttigt med ytterligare en långpromenad. Om inte annat så för ekonomin. Det kostar bara 100 kronor att parkera där. Betydligt billigare än inne i stan.

När jag sedan åkte hemåt någon timme senare var det lugnt på vägen. Jag orkade inte stanna och köpa någon mat på Stora Coop. Istället köpte jag en fryspizza på macken när jag hämtade ett paket i Instabox. Det är dyrt att köpa mat där, men någon gång är det ändå värt att slippa gå in i en matvaruaffär.

När jag kom hem värmde jag pizzan i ugnen och åt. Sedan tittade jag på senaste avsnittet av Muren och släckte därefter lampan och somnade snabbt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det blev bra trots allt

 1. znogge skriver:

  En bra men intensiv dag som vanligt. Du har verkligen fullt upp får man säga. Förstår att du somnade som bedövad.

  Kram och god onsdag!

 2. Ingrid skriver:

  Det måste kännas skönt att ha den muntliga redovisningen avklarad.
  Efter en så intensiv dag måste det verkligen ha varit skönt att få komma i säng.
  Hoppas att du har en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *