Fem en fredag v. 21: Gott och blandat

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När var du senast helt offline?
 2. Vad skulle du klä ut dig till vid en maskerad?
 3. Vilka två val behövde du senast välja mellan?
 4. Vad gjorde du senast i skogen?
 5. Vilken aktivitet gör du helst ensam?

 

 1. Jag är nog i stort sett aldrig helt offline. Men jag stänger av ljudet på telefonen ganska ofta. Sedan beror det på vad man menar. Jag stängde av mobildata när vi var i Franska Guyana eftersom Telia inte kunde ge besked om ifall det ingick i EU-surfen. (I wikipedia står det att det gör det, men när jag ringde och kollade fick jag ”luddiga” svar och ville inte ha någon överraskning på fakturan). Men vi hade tillgång till wifi på hotellet så det var bara frågan om kortare stunder. Tror att riktigt offline var jag senast då jag vandrade i Kanchenjungaområdet i Himalaya Nepal 2016.
 2. Det beror förstås på vilket tema det ska vara. Men jag drömmer om att klä ut mig till Kraka, som hon var klädd vid sin första dejt med Ragnar Lodbroge.
 3. Livet är ständiga val. Hela tiden. Senaste valet var när jag gick hem från F där jag passar mina katter. De skulle få mjukmat upplagd och jag valde vilken sort de skulle få.
 4. Promenerade får vi väl anta. Minns inte när det var, men jag promenerar ju rätt ofta.
 5. Ärligt talat så gör jag nog det mesta ensam. Eller i kattsällskap. Jag får tillräckligt med interaktioner på jobbet och i föreningslivet.

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

11 svar på Fem en fredag v. 21: Gott och blandat

 1. znogge skriver:

  Ja, numera är man väl uppkopplad mer eller mindre hela tiden tycker jag. På gott och på ont skulle jag vilja säga.
  När man arbetar med människor och har folk omkring sig hela tiden är det ganska så skönt att göra saker själv tycker jag.
  Önskar dig en bra sista arbetsnatt för denna period.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Moderna mobiler gör ju att man är uppkopplad om den inte är helt avstängd, eller att man stängt av mobildata. Sedan behöver den ju inte ha ljudet på och man behöver inte ”hålla på” med den hela tiden.
   Jag använder min mobil till så mycket annat än som telefon. Den är uppkopplad på internet och det kommer mail, push up om nyheter och liknande. Jag har min kalender på google och den finns tillgänglig på varje dator. När jag jobbar är ljudet avstängt, men uppkopplad är jag ju eftersom saker kan komma inn i telfonen, till exempel mail.

   Ha det gott!
   Kram

 2. Kina skriver:

  Jag är nog en offline för det mesta. Tycker också om att göra vissa saker ensam, men jag tror också att det är vad man är van med. Ibland om jag gått ensam på en utställning eller liknande, så kan jag sakna att ha någon att reflektera tillsammans med. Ha det gott!

  • Kraka skriver:

   Visst kan det vara trevligt att ha någon att prata med om saker man ser. Men jag går nog helst ensam på utställningar.

   Ha det gott!

 3. Ingrid skriver:

  Jag är väl i princip aldrig helt online, men mellan 21 och 07 funkar bara telefonfunktionen. Inga synkningar och inga aviseringar stör nattsömnen, så jag känner mig faktiskt offline trots att mobilen är på.
  Ha en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag antar att du menar att du stänger av funktionen för mobildata, men har ljudet på så telefonen fungerar? Så gör jag ju utomlands för att slippa höga kostnader. Att bli nådd på telefon känns viktigt tycker jag. INNte minst om det skulle hända någon anhörig något.

   Ha en fin onsdag!
   Kram

 4. Sara, Telia skriver:

  Halloj i stugan!

  1. När jag var på spa. Telefonen lämnades i omklädningsrummet. 100% fokus på att leva här och nu, utan en skärm i närheten. Livsnjut på hög nivå!
  2. Hmm, kanske Log Lady, från 90-talsserien Twin Peaks.
  3. Valde mellan ägg, eller gröt till frukost.
  4. Promenerade långt och länge!
  5. Allt! Hemmakär och introvert. Det enda sällskapet som jag aldrig vill vara utan är kattens. 🥰

  Jag ber verkligen om ursäkt för att du inte fick ett klart och tydligt svar gällande Franska Guyana. Jag kan, med säkerhet, berätta att det är samma priser som hemma när du besöker Franska Guyana.

  Vi har avtal med två operatörer; Digicel och Orange Caraïbe. Värt att känna till är att det bara finns 2G och 3G, surfhastigheterna blir alltså inte som hemma – men det är ju en annan femma.

  Ha en superskön vecka! ❤️

  /Sara, Telia

  • Kraka skriver:

   Hej!

   Så roligt att du hittat hit till min blogg!

   Tack för ditt svar om surf i Franska Guyana. Jag kommer absolut att resa dit igen, även om jag inte vet när det blir. Om några år kanske.
   Jag ringde ju och frågade om EU-surf och den som svarade hittade inga uppgifter och då kände jag att det var försiktighetsprincipen som gällde.

   Vi använde wifi:n på hotellen vi bodde på och det fanns inget att klaga på om hastigheten. Jag såg en del playTV och också föreläsningar på vår studieplattform moodle. Helt utan problem och laggande.

   Önskar dig en bra dag och en fin sommar!
   Välkommen tillbaka till min blogg!

   /Monika

   • Sara, Telia skriver:

    Hej igen!

    Självklart tittar vi till våra kunder som skriver om oss, vi vill ju att ni ska veta att vi finns här för er! 🥰

    Du ska veta att jag gick till botten med denna fråga, så till den grad att jag pratade med våra nätanalystekniker (våra orakel) för att vara 100% säker.

    Tack vare dig, och din fundering, har jag också bett om en uppdatering på hemsidan så att Franska Guyana står med i rullistan över länder där våra abonnemang fungerar. När en uppdatering kommer vet jag inte exakt, men du ska veta att det är tack vare dig som vi fick möjlighet att bli lite bättre! 🥰

    Du är guld värd!

    /Sara, Telia

    • Kraka skriver:

     Tack Sara!

     Jag uppskattar verkligen ditt engagemang. Roligt också att få vara med och bidra till förbättringar.

     Min syster, bortgången sedan många år, arbetade på Televerket sedan hon var 16 år. Hon stannade hela sitt yrkesliv. Televerket blev Telia juli 1993 så kanske var hon kvar då, vet att hon gick i pension tidigt. Minns inte vilket år.

     Såg förresten att man nu lagt till att man kan ringa från Franska Guyana för samma pris som inom Sverige. Däremot är landet inte med som land där surfen gäller. Men det kanske kommer dit senare?

     Varma hälsningar
     /Monika

 5. Pingback: Fem en fredag v. 22: Upprepning II - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *