Helgdagsvardag

Kristihimmelfärdsafton, dagen som inte finns men som jag nyss uppfunnit. Jag pluggade en timme och sedan skulle jag bara lyssna på ljudbok en kvart, eller om det var en halvtimme. Sedan somnade jag.

Vaknade vid halvetttiden. Gick upp och gjorde kaffe och åt det sista wienerbrödet. Men jag var för trött för att sitta upp och så snart koppen var tom gick jag och la mig igen. Kroppen värkte av trötthet.

Kristihimmelfärdsdag

Fri sovning. Vaknade ändå redan 7:30. Kaffe, något att äta till och sedan några timmar pluggande med avbrott för lite praktiska göromål.

Gjorde mig klar och åkte till stugan för att rensa bort ogräset utanför tomtgränsen mot gatan. Det är en av de saker som kontrolleras noga. Rensade en del av maskrosorna också och gick iväg med en påse till sopmoloken. Sedan gav jag upp för dagen. Jag är verkligen trött och måste hålla för tre arbetspass till. Sedan är jag ledig, från jobb, i två veckor. Ska bli så skönt! Kände att jag var sugen på att rensa rabatterna och sedan veta att jag skulle få sova till nästa dag och sedan kunna fortsätta. Är verkligen trött på att jobba just nu.

När jag var på Essingeleden ringde jag K. Vi hade kommit överens om att jag skulle komma och dricka ”grönt kaffe”. Han har en sådan där kapselmaskin och en massa olika sorter. Jag är väldigt förtjust i pistagekaffet.

Vi drack kaffe och pratade om lite av varje. Sedan blev det dags för mig att åka hem. På vägen stannade jag till vid Stora Coop vid Hallonbergen. Köpte bröd till frukost imorgon, vårrullar till middag och pilska finnar. Två paket eftersom det var extrapris på kakor.

När jag ätit lyssnade jag på ljudbok en stund och skulle plugga. Men jag somnade. F ringde och sa att han inte orkade ses och dricka kaffe. Själv var jag så trött att det mest kändes skönt att få sova en stund till.

Klockan var nog halv elva innan jag gick upp och gjorde kaffe och två skivor rostat bröd. Satte mig i köket en stund. Jag var verkligen trött.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Helgdagsvardag

 1. Ingrid skriver:

  Vi hade alltid lite flextid på Kristi Himmelsfärdsafton. De flesta gick hem vid tre-halvfyratiden i alla fall.
  Ha en behaglig fredag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tre, halv fyra är väl okej. Men att först ta lunch och sedan gå hem 12:30 är väl magstarkt. EU har faktiskt kritiserat Sveriges ovana att ha stängt på klämdagar och dagar f ö r e helgdagar.

   Tack, jag ska plugga och inatt startar mina tre sista nattpass före ledighet.

   Trevlig fredag!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken tur att det snart väntar två arbetsfria veckor för det tror jag att du behöver.

  Önskar en fin fredag!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, jag känner att jag har så mycket jag vill fixa i stugan och i trädgården och min tid splittras av arbete och sömntider.

   Ha en fin fredag du också och klappa Miss T lite extra från mig på hennes födelsedag!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *