Inte i samma division

Tänkte gå upp och fixa lite på förmiddagen innan jag skulle iväg. Men jag var mer än trött och snoozade ett par gånger. Precis när jag tänkte gå upp och fånga dagen ringde F.
Han hade försovit sig och behövde skjuts. Inte in till stan, men till en kompis i Rissne för att låna ett SL-kort (de är inte personliga). Att köra bil in till stan var otänkbart och inte heller gick det att åka kollektivt i den röra som olika stora möten orsakat.

Jag släpade mig upp och skjutsade. Sedan skulle jag hem och det var också en historia för sig själv. För lika mycket trafikkaos som det är i stan på grund av möten är det i förorterna på grund av vägarbeten. Avstängda vägar och omdirigerade rutter.

När jag kom hem var det dags att göra mig i ordning och åka. Alla planer var bara att skjuta upp.

Klädde mig och åkte först till Rotebro och köpte en blomma till L som vi skulle till. Vi skulle ha en liten styrelsefest och umgås utan att behöva ha något möte.

När jag kom fram till L och såg trädgården och huset kände jag av att jag inte alls spelar i samma division som de andra. Stora vackra hus, stora lägenheter och vacker inredning. Själv bor jag i en liten 2:a i Husby och har en kolonistuga. Så långt från lyxliv man kan komma.

Nu är det ju inte så att det märks på tjejerna att de bor så flott. De umgås med oss andra på rätt lika villkor. Dessutom bor K i Tensta och R bor i studentrum på skolan. Men visst skulle jag också vilja ha en stor, fantastisk trädgård och ett fantastiskt hus.

Jag brukar verkligen inte fota hemma hos folk och lägga upp på nätet. Men det här badkaret måste jag bara dela med mig av. Visst är det fint! Blir nog mest avundsjuk på badkaret. Även om trädgården och alla blommorna också var något att önska mig.

Efter både ”bubbel”, alkoholfri öl och kaffe var det dags för lunch. Citronpasta, charkprodukter, räkor, mozzarella och bröd.

Efter maten var det uppehåll en stund i det ihållande regnandet och vi passade på att gå ut på en promenad. Vi gick en sväng ner till sjön och sedan tillbaka genom skogen.

Så här vackra fågelholkar vill jag också ha. Det känns i alla fall som att det kan rymmas inom min ekonomi.

Efterrätt serverades. Tiramisu, fruktsallad och kaffe till den som ville ha. Det ville jag.

Till sist var det dags att säga hejdå och åka hem. Även trevliga stunder har ett slut. Skjutsade hem K och hennes trevliga tax Gunnar och åkte sedan hem.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Inte i samma division

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig dag det blev och mycket gott att äta.
  Visst finns det många flotta och lyxiga villor och lägenheter men jag är nöjd med hur vi bor och vår husvagn. Ett helt ordinärt hus. Våra ekonomiska förutsättningar är olika men det påverkar i mina ögon inte vårt människovärde eller att man inte skulle kunna umgås på lika villkor. Sedan är det så, om man ska vara krass, att det är lättare att köpa större och dyrare när man är två. Vår son som var singel när han köpte sin lägenhet fick ”nöja sig” med en etta på Kungsholmen. Trots en hög lön så fick han inte låna mer. Nu prioriterade han centralt och ett litet boende framför att få större yta i en förort.

  Kram och god fredag!

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en väldigt trevlig dag. Styrelsefest hade vi en gång om året här i vår bostadsrättsförening, men så kom pandemin och jag avgick, så nu vet jag inte hur de gör, men visst är det mysigt att umgås på annat sätt än runt ett bord med en massa papper och formalia att förhålla sig till.
  Ha en fin fredag!
  Kram,, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *