Fem en fredag v. 22: Upprepning II

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka tillelisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilket ord eller fras upprepar du ofta?
 2. Vad är ett album du kan lyssna på om och om igen?
 3. Vad är en historia du berättat flera gånger?
 4. Vad är något du alltid beställer på ett visst ställe?
 5. Hur hoppas du helgen blir som den förra?

 

 1. Det finns tre fraser jag jag upprepar ofta: ”Oh, my God!”, ”Vad är det för fel på folk!” och ”WTF!”
 2. Jag lyssnar inte på specifika album, jag lyssnar på Spotify. Just nu är det Taize-sånger jag lyssnar mest på.
 3. Jag har ingen speciell historia (i bemärkelsen något från livet) jag berättar. Det beror på sammanhanget vad jag delar med mig av ur mitt liv.
 4. Njae, jag beställer nog olika saker. Men just nu dricker jag Mocca Latte på Espresso House lite då och då.
 5. Jag hoppas verkligen inte att något upprepar sig från förra helgen. Jag hade en osedvanligt vidrig helg på jobbet. Så pass vidrig att jag funderade på att sluta jobba i vården och känner ett starkt behov av att gå och prata med någon om hur ångestframkallande sättet vi tar hand om våra patienter, på grund av personalbrist, är. Jag grät på hemvägen.
  Den här helgen är jag ledig.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Fem en fredag v. 22: Upprepning II

 1. Znogge skriver:

  Då hoppas jag verkligen att du kan njuta av den kommande helgen. Ni inom vården gör garanterat vad ni kan utifrån givna förutsättningar men det är frustrerande att veta att man kunnat göra mer med mer personal. Påminner oroväckande mycket om skolan men där handlar det i alla fall om fysiskt friska personer. Samtidigt så är det en sanning att trasiga barn ger ännu trasigare vuxna om man inte agerar i unga år.

  Själv säger jag ofta ”säg så här” vilket mina elever gjorde mig uppmärksam på.

  Kram

 2. Gerd skriver:

  Åh, Taizé-sångerna! Dessa lyssnar jag på ibland och sjunger med, så befriande och som ett mantra.
  Tragiskt med vården.
  Trevlig pingst! Kram!

 3. Hoppas det blir bättre på jobbet, inte bra att behöva jobba på hemvägen, idag blev det cappuccino, delade en tårtbit med dottern, önskar en avkopplande helg.

 4. Susjos skriver:

  Oh my god säger jag också ofta!
  Nä, usch vilken jobbig helg du hade, visst är det galet med personalbristen, vet ju precis vilka kaosnätter vi kan ha på mitt jobb, där man får vara glad att kvinnor och barn överlever! Galet att det ska vara så svårt att ge bra vård, för det är ju det vi vill, och efter alla år med uppror så vågar jag faktiskt inte tro att det blir bättre!
  Ha en skön ledig helg!
  KRAM

 5. Bokdamen skriver:

  Nej vilken jobbig helg du hade, att jobba och försöka bedriva god vård med personalbrist måste vara urjobbigt. Hoppas du får en jätteskön ledig helg!

 6. Kina skriver:

  Åh, så sorgligt att höra om din jobb-helg. Ni inom vården gör ett så fantastiskt jobb, och man borde verkligen se till så att det finns resurser, på alla plan, så att ni inte behöver jobba ihjäl er! Jag blir så upprörd när jag tänker på det!!!
  Att lyssna på Taize-sånger kan skänka lite glädje och ro. För många år sedan ordnade jag och tre andra kvinnor Taizemässor i en underbara gammal kyrka (som är riven nu) här i min hemstad. Det var inte många som kom, men dom som kom återkom mestadels.
  Hoppas du får en lugn och skön helg nu, det är du värd! Kram!

 7. Pingback: Fem en fredag v. 23: Bäst - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *