Blixtar och dunder, sen skedde under

Först var det alarmet klockan 7, sedan klockan 8 och slutligen gick jag och la mig efter frukost. Vid 12-tiden gick jag upp. Men jag var fortfarande trött.

Vet inte om jag vaknade av åskan eller om jag gjorde det ändå. Men det åskade ordentligt utan att regna. Jag tog mig ur sängen och hämtade in stolsdynan, hushållspappersrullen och slutligen vek jag ihop den nu torra presenningen. Sedan gick jag in och gjorde kaffe och satte mig med Transport, en serie i svtplay.

Då kom regnet. Det kom som en befrielse. För jag varr rätt övertygad om att det var vädret som var orsak till att jag hade så helvetiskt ont i hela kroppen. För jag har verkligen haft ont i kroppsdelar som inte på något vis kan vara överansträngda av arbete och aktiviteter. Dessutom vet jag att jag får ont vid lågtryck, har haft det sedan jag var mycket ung. När jag googlade såg jag att det var 1007 hPa (hektoPascal) just då i Stockholm. Min app sa 1010,2, men det skiljer ju lite på olika ställen. Den googlade siffran är avläst på väderstation i Bromma.  Det är inte ett jättelågt lufttryck, men jag vet av erfarenhet att det kan räcka för att jag ska bli i det närmaste utslagen. Regnet blev förresten inte långvarigt, var över på så där 5 eller 10 minuter. Jag pillade lite på asken med ”smärtis”, som om det var en talisman, men la tillbaka asken i lådan utan att ta någon tablett.

Började plugga filosofi och plötsligt hörde jag att någon, eller några, var inne på min tomt. Jag kastade mig ur sängen för att kolla vem/vilka det var. Det var bara byggkillarna. De hade fått en stund över idag. De planerar att göra klart jobbet på mitt hus när de har tid över. Det känns okej, jag är rätt tolerant. Förstår att de måste ta sina stora jobb först.

Jag klädde mig och började fixa i trädgården. Flyttade på grenar som ska bli ved och grenar som ska till kvistkomposten. När de åkt gick jag med en skottkärra med grenar till komposten.

Det hade åskat mer och regnat av och till. Lufttrycket ökade vartefter och närmade sig normaltryck. Värken hade, som av ett under försvunnit och jag hade bara ont i händerna.

Började rensa i min ”jungel”. Det är en hel del som behöver rensas bort där. Det som ska vara kvar är i stort sett bara krusbär, hallon och fläder.

Bytte om och ringde från bilen innan jag åkte och beställde en Picasso hos Pizzeria Karavan i Årsta.

Det regnade av och till på vägen och på hemvägen såg jag en stor, om än blek, regnbåge.

När jag kom hem var det uppehållsväder och jag satte mig ute och åt. Hällde upp ett glas vin också.

Nej, jag hade aldrig en tanke på att äta denna pizza. På Karavan är de gigantiska. Men jag ville ta en bild innan jag skar den i två delar.

Jag förpackade ena halvan för att äta imorgon. Det var beasås till också. Av någon anledning. Brukar ju bara vara när det är fläsk- eller oxfilé på pizzan. Men det var gott med en sked av såsen ovanpå.

När jag ätit drog jag iväg en skottkärra med kvistar igen. Den var laddad och stod strategiskt i vägen. Kände att jag inte ville ha den där.

Väl tillbaka drack jag ur vinet i glaset. Sedan vattnade jag ”tomatfarmen” och buskarna i ”jungeln”. Sedan gick jag in.

Det kom en regnskur igen. Kollade barometern som visade 1012,8. Nära normaltryck. Inte konstigt att jag mådde i stort sett bra. Däremot är det märkligt att jag är så extremt känslig. Jag skulle kunna tjänstgöra som barometer. Tror jag bloggat om det tidigare för några år sedan. Jag har varit så sedan tonåren. Kanske redan som barn, men det har jag inte minnen och kunskap om. Min mamma var också känslig för väder, speciellt väderomslag. Hon hade troligen fibromyalgi. Men det ordet användes inte förrän en bit in på 1980-talet. Mamma dog 1982. Bara 2 år äldre än jag är nu.

Gick in och lyssnade på ljudbok. Ute sken solen mot en mycket mörk himmel. Gissningsvis skulle jag hittat en regnbåge om jag gått ut och tittat efter. Men det gjorde jag inte.

 

* Normalt lufttryck är 1013,25 hPa.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Blixtar och dunder, sen skedde under

 1. znogge skriver:

  Det är lite märkligt hur vi kan reagera på olika saker men också ganska så intressant. Det lät som en bra dag när trycket väl ordnade till sig. När det gäller pizza tycker jag det är alldeles lagom med en halv som middag.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   En halv pizza är absolut lagom. Jag ber ofta om att få halva på tallriken och halva i en låda när jag äter ute. Senast åt jag däremot större delen på plats och F åt upp mina rester. Men då hade ju L och jag jobbat med mina bräder och åkt till tippen med två lass så jag var lite extra hungrig. F hade säkert klarat sig med sin egen pizza men han tyckte nog det var synd att det jag lämnade skulle förfaras. 🙂

   Ha en fortsatt bra kväll och sov sedan gott!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *