En ganska bra dag

Gick upp vid 7:30-tiden men satte mig sedan med min kaffekopp i sängen och betalade några fakturor. En del skulle läggas in, en del bara godkännas i internetbanken.

Sedan dags för frukost, utomhus. Det var sol och helt klarblå himmel.

Jag hade haft en del funderingar på att göra en kortvandring (de korta är cirka 1 mil) med vandrareföreningen, men insett redan igår kväll att det inte var någon bra idé. Jag behövde jobba på i trädgården. Det blir fler tillfällen att vandra…

Efter frukosten drog jag fram en massa ris som som ska till kvistkomposten. Men det kändes för varmt att också frakta dit det. Det var svettigt nog att flytta fram det till framsidan.

Det är hur stora taggar som helst på allt som jag röjer. Eller taggar är nog inte rätta ordet. Det är stora hullingar. Jag funderar ofta på hur tanten som hade stugan före mig tänkte. Ja hon hade ju en gubbe också, men han hade dött 12 år före henne. Hon hann bli 93 eller 94 år innan hon gick bort och besökte stugan bara ett par dagar innan hon dog.
Enligt vad jag hört var hon jurist, vilken sort vet jag inte men alla dessa taggar får mig att fundera om hon kände att hon behövde skydda sig. Det första vi gjorde första sommaren var att klippa ner häcken, som också är en taggig sak som jag har planer på att byta ut med tiden. Den var betydligt högre än vad som är tillåtet och hon måste fått något slags dispens. Det gick inte att se in på tomten över den höga häcken.
Allt är taggar och man kan inte röra sig någonstans utan att göra sig illa och sticka sig och bli riven. Vi röjer vartefter och just nu ser jag ut som om jag slagits med ett piggsvin eller igelkott. Jag är full av rivmärken. Min ambition är att få bort allt med taggar. Utom krusbären. De har också taggar, men det är nog smällar man får ta. 🙂

Jag gick och duschade och bytte om. Åkte till Tyresö. Egentligen mest för att komma ut lite och göra något annat. Men jag hade ett ärende hos Classe.

Sedan åt jag en lunchmacka och drack en cappuccino.

Traskade runt lite och köpte några saker, dels på Lagerhaus dels i sportaffären. Var också inne på Stora Coop och köpte livsmedel för den stora summan 20 kronor.

Gick för att beställa en nyckel. Han var osäker om den skulle fungera och jag skulle få komma tillbaka om den inte gjorde det. Det gjorde den inte. Men försök två lyckades. Lite besvärligt att köra fram och tillbaka men det fick ju bli så.

När jag kom hem till stugan igen vilade jag med ljudbok. Ingen tupplur, men vilade i sängen. Sedan var klockan redan dags för middag och jag dukade fram den halva pizzan från igår. Efter att jag värmt den.

Efter maten gick jag en sväng på området. Lämnade förpackningar till återvinning och kollade att transportvagnen vi får låna var kvar på sin plats i år också. Det var den. Sedan satt jag ute en stund till innan jag gick in och gjorde kväll.

Igår, i kommentaren, frågade Ingrid efter en bild på tröjan jag hämtade i förrgår.

En slätstickad, enkel tröja i en underbar grön färg. Det är samma modell som den lila jag fick i kombinerad julklapp och födelsedagspresent förra året. Men det är ett lättare garn i den här.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på En ganska bra dag

 1. Znogge skriver:

  Att rensa i taggiga snår är verkligen ingen barnlek och det är svårt att hitta några skyddande kläder.

  Kram och god torsdag!

 2. Ingrid skriver:

  Schersminen blommar hos er också ser jag. Jag har ju en stor häck precis utanför min uteplats och den doftar verklige ljuvligt nu. Försommaren är verkligen fylld av ljuvliga dofter.
  Tack för bilden på tröjan! Den ser ju jättefin ut och jag som älskar grönt gillar verkligen den djupgröna färgen.
  Ha en skön torsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *