Nu fick jag den i håven

Efter en natt med orolig sömn gick jag upp och drack mitt kaffe. Satt en stund innan jag tog tag i dagens uppgifter.

La färg i håret och satte timern. Under tiden läste jag nyheter och mail. Sedan sköljde jag ur färgen och tog ett bad.

Klockan 11:00 var det dags för tvättstugan. Hade extramycket tvätt och fick prioritera bort en del till nästa gång. Naturligtvis hade den som var före inte blivit klar och hade som så ofta ursäkten ”förstår inte svenska”. Det verkar vara nyckeln till att bryta mot alla regler och bete sig hur som helst. Suck!

Gick upp till F och la ihop tårtbottnarna. De behövde ligga till sig med fyllning.

När jag var klar med tvätten åkte jag till IKEA för att äta lupper.Naturligtvis köpte jag några saker också. 🙂 Inget direkt onödigt utan bra och användbara saker.

Ja, jag vet. Massor av mat. Men jag hade redan tagit två förrätter, en skagenröra och en tomat & mozzarellasallad, när jag fick veta att det ingick en sådan där tårtbit till fisken. Det var ett medlemserbjudande. Gott var det i alla fall!
Dessutom kunde jag konstatera att dagen före midsommarafton var  precis rätt tid att besöka IKEA. Nästan inget folk alls och absolut inga köer.

Åkte hem och  började med att hämta en bok som kommit. Gick sedan hem och sov middag en stund, 31 minuter enligt sömnappen. Sedan ringde jag F och frågade om jag kunde komma upp och dekorera tårtan.

Sedan gick jag hem igen eftersom F skulle träffa J och hjälpa honom storhandla. Eller hjälpa, han skulle skjutsa eftersom J inte har bil.

Provade bland mina kläder vad jag ska ha på mig imorgon när jag ska plocka disk. Det är ju trots allt midsommarafton. Valde ett par av de vadlånga byxorna och en av blusarna jag köpte i måndags. Jag har även tagit med mig ett förkläde som jag tänker ha.

Jag väntade hemma på att F skulle komma tillbaka och ha med sig J och hans fru så vi kunde fira Kingston. Han fyllde år i tisdags, men logistiken fungerade bättre att fira idag.

Till sist var det dags att ha tårtkalaset. Jag hade köpt en leksak på en lång, sviktande pinne. Den kräver en människa som leker med katten. Den blev mycket uppskattad. Men minst, om inte mer, uppskattat blev de två små tygmöss som våra gäster J och B hade med sig. Båda katterna lekte ivrigt med dessa.

Födelsedagskatten Kingston

Efter kalaset hämtade jag det som inte redan var i bilen och åkte till stugan. Det var inte mycket bilar och gick snabbt att komma fram. Klockan var över midnatt när jag var framme, åkte hemifrån 23:45. Då var det fortfarande varmt ute.

Jag bar in mina saker innan jag parkerade. När jag kom in bäddade jag med rena sängkläder. Rena nattkläder hade jag också, men några pyjamasbyxor behövdes inte. Det var nästan 25 grader inomhus.

Kände mig nöjd. Den här dagen hade jag i alla fall lyckats fånga. Den slank in i håven som en fjäril.

 

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Nu fick jag den i håven

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en jättebra dag och jag förtår att Kingston uppskattade sina presenter. Speciellt de där tygmössen.
  Ha en riktigt Glad Midsommar och lycka till som diskplockerska!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det blev en bra dag. Kingston blev glad som en kattunge och lekte med sina nya leksaker.
   Tack! Skulle ljuga om jag sa att jag ser fram mot det där midsommarfirandet. Hade så mycket hellre suttit under min korkek och luktat på tomatplantorna. 🙂

   Ha en fin dag!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken urdålig ursäkt att man inte förstår svenska. Då får man väl lära sig så att man kan följa gällande regler. Ett annat alternativ är att fråga.

  Vilken fin tårta det blev och ett mysigt kattkalas helt enkelt. En bra dag!

  Önskar dig en glad midsommar och lycka till i disken!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det är en så dålig, men ack så vanlig, ursäkt att bryta mot reglerna ivår förening. Hon bröt mot minst 5 regler. Hon överskred sin tvättid, rengjorde inte luddfiltret, städade inte efter sig, använde pulvertvättmedel vilket är förbjudet hos oss och lämnade ett 5-årigt barn ensamt att hålla koll i tvättstugan. Han visste inte ens hur han skulle ringa till sin mamma. Satt där med en mobil och pillade på den. Suck! Dubbelsuck!
   Dessutom var det han som fick tolka, elelr säga att ”hon förstår inte svenska”. Det är skandal när små barn ska tolka åt sina vuxna, bofasta föräldrar. Bara det borde ju vara skäl för orosanmälan.

   Ha en fin midsommar!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *