Tråden i manteln repade upp sig

Vaknade i lugn och ro. Drack kaffe och väntade sedan på att träffa F. Han ville ta det extra lugnt, han har semester från sitt ena jobb, och ville att vi skulle ses först klockan 12:00. Jag hade väl föredragit någon timme tidigare. Hela dagen rinner så snabbt iväg utan att jag hinner fånga den när saker drar ut på tiden. Men å andra sidan så måste jag väl kanske inte ha bråttom. Det hjälper ju ändå inte…

Vid 12-tiden åkte F och jag för att äta lunch. Han ville äta på Pizza Hut. Vi åkte till den i Rotebro.

Pizzabuffé med olika slags pizzabitar. De brukar ha olika alternativ på ”storlek” på menyn, men under sommaren finns det bara en storlek fick vi veta. Det visade sig dock att om man vill ha sallad skulle man betala 39 kronor och ville man ha kaffe ytterligare 15 kronor. Det fick vi ingen information om när vi betalade och därför blev det ingen sallad och heller inget kaffe. Bara pizza kostade 119 kronor och det kändes fullt tillräckligt. Men de facto var det ju så att det ändå existerade tre storlekar på menyn. Precis som det gör resten av året. Suck!

När vi ätit klart åkte vi till zoobutiken i Barkarby för att köpa en födelsedagspresent. Kingston fyllde 7 år igår, men vi ska fira honom imorgon.

När jag kom hem började jag läsa, men blev så trött att jag somnade efter en stund. När jag vaknade lyssnade jag på ljudbok och drack kaffe.

Sen eftermiddag åkte jag för att shoppa till midsommar och till 7-årstårtan. Potatis, sill och lax var det jag ville ha till helgen. Alkoholfri öl också.
Eftersom det med största sannolikhet skulle vara mycket folk i affären kände jag för att ha sällskap och ringde F. Jodå, han kunde tänka sig att följa med.

Vi började med Stora Coop i Bromma blocks. Sedan åkte vi till stugan med de varor jag skulle ha där. Jag plockade ihop den tvätt som var kvar i stugan och vattnade min tomatfarm. Sedan åkte vi hem igen.

Vi stannade till vid MacD eftersom jag var hungrig igen. Trots den kraftiga lunchen. Köpte burgare i driven och tog med hem.

När jag ätit bytte jag till nattkläder och satte mig med ett glas rött i schäslongen. Lyssnade en stund på ljudbok innan jag släckte lampan.

Det är inte lätt att få saker gjorda när listan är lång. Till sist fick jag tag på en tråd som hängde ner från den mantel dagen bar. Jag drog och drog, men lyckades aldrig fånga dagen. Den smet iväg från mig utan att jag fått något ordentligt gjort.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tråden i manteln repade upp sig

 1. Znogge skriver:

  Har man mycket att göra är det en klar fördel att komma igång innan klockan hunnit bli tolv för annars så försvinner dagen i ett nafs. Samtidigt så förstår jag att F ville mjukstarta dagen.
  Så märkligt med pizzamenyn men mat fick ni i alla fall.
  Grattis i efterskott till Kingston!
  Kram och god torsdag!

  • Kraka skriver:

   Ja, dagen rinner lätt iväg när man bara står och stampar och aldrig kommer igång.
   Ja, det var så märkligt för när det inte är sommar så väljer man om man bara vill ha pizza, pizza och sallad eller pizza, sallad och kaffe. Det finns mjukglass också, men jag minns inte hur den brukar ingå i menypaketen. Men att inte kunna välja till kaffet elelr salladen redan från början var lite märkligt. Då frågade vi ändå och fick till svar att man bara hade en meny och det var med bara pizza. Suck!
   Men jag drack mitt kaffe hemma sedan.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag har alltid varit en morgonmänniska och det som ska bli gjort under dagen ska utföras före klockan tolv. Nu har jag väl anpassat mig till pensionärslivets senare morgnar, men ändå vill jag få dagens ”orkor” utförda på förmiddagen. Men vi är alla olika och trist skulle det vara annars.
  Grattis till Kingston! Hoppas att han uppskattade presenten.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag är ju skiftarbetare så jag kan väl i och för sig göra saker vilken tid som helst. Men jag blir alltid lite irriterad när det drar ut på tiden.

   Kingston hälsar och tackar. Vi ska fira honom lite senare, men han blir säkert glad för sin present.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *