Midsommardagen, en dag i stillhet

En lugn dag omväxlande ute och inne. Det har varit 28 grader ute i skuggan och 29 grader inomhus. Egentligen hade jag behövt klippa gräs och fixa, men det kändes inte lämpligt att väsnas på Midsommardagen. Många hade gäster och ibland behövs lugn och tystnad.

På eftermiddagen satte jag mig i skuggan. Först med kaffe och ljudbok. Senare åt jag en tidig middag med sill, ägg och potatis.


Till sist var jag tvungen att åka hemåt och utfodra pojkarna. Det var väldigt lite trafik och gick snabbt.

Stannade en stund och höll dem sällskap. De mådde bra och fick både mat och nytt vatten. Mjukmat alltså, torrfoder hade de förstås.

Gick hem en stund och letade reda på nycklar jag behöver i veckan som kommer. Jag gick  sedan tillbaka till katterna innan jag åkte.

När jag var tillbaka i stugan satte jag mig i sängen och hällde upp ett glas vitt. Lyssnade klart på ljudboken, eller nästan klart. Klockan var midnatt när jag kom tillbaka. Imorgon är fortfarande helg och jag har fri sovning. Hade planerat att gå på en vandring med vandrareföreningen. Men inte när det är så varm som nu.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Midsommardagen, en dag i stillhet

 1. Znogge skriver:

  Det lät som en behaglig midsommardag får jag säga men nog var det varmt!

  Kram och god söndag nu!

 2. Ingrid skriver:

  Nu är det absolut inte vandrarväder. I den här värmen gäller det att röra sig så lite som möjligt och gärna hålla sig inomhus. Jag har 24-25º inne och det är helt ok.
  Hoppas att du haft en skön söndag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *