Fem en fredag v. 25: Glad midsommar

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Hur spenderar du midsommar i år?
 2. Vad kommer finnas på ditt lunchbord?
 3. Kommer du dansa runt en midsommarstång?
 4. Har du någon midsommartradition?
 5. Vad gör du denna midsommar du inte gjorde förra året?

 

 1. Är i stugan hela helgen och kringliggande dagar.
 2. Jag åt faktiskt ingen lunch, i alla fall inte vid något bord. Jag åt en våffla med grädde och sylt på stående fot medan jag gjorde GA (Gemensamt Arbete) i köket på koloniföreningen.
 3. Nej!!!
 4. Nej. Mina midsomrar har sett väldigt olika ut genom åren. Många av dem har jag arbetat. Det är så när man jobbar i vården.
 5. Jag plockade disk mellan 12:45 och 17:00. Det år stugans slutsiffra och årets slutsiffra är samma måste man jobba på midsommarfesten. Det ger 4 timmar GA. Det är det man ska göra varje år. Men just det året man ska jobba på festen måste man göra 6 timmar så jag ska städa toaletter en vecka också. Det räknas som 2 timmar. Men eftersom jag vägrar att inte städa varje dag så blir det betydligt fler timmar för en vecka. I snitt tar en städning 45 minuter. 7 x 45 = 5 timmar 15 minuter. Men då håller det de hygienkrav som är minimum för en IVA-syrra. För egentligen skulle toaletterna behöva städas två gånger per dag.

”Små grodorna, små grodorna….”

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Fem en fredag v. 25: Glad midsommar

 1. Pingback: Fem en fredag v. 26: Konsekvens - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *