Ännu en alltför varm dag

Vaknade först vid 7-tiden. Kollade bara på klockan och sov en timme till. Med tanke på att jag somnade vid 2:30 var det alldeles för lite sömn. Men jag var inte trött.

Gjorde kaffe och satte mig med koppen och några småkakor i så mycket skugga det gick. Jag har inte mycket skugga på min tomt. Nästa år får jag nog köpa mig ett parasoll. Har tittat på några och de är inte fruktansvärt dyra. Man får ett bra för mellan två och två och ett halvt tusen, vilket är helt okej relaterat till nyttan av det. Det finns naturligtvis billigare, men de uppfyller inte mina krav.

Min granne i 1:an bjöd in mig på en kopp kaffe. Vi satt under hennes stora fläder. Pratade lite om ditten och datten. Hon skulle på födelsedagsfirande på eftermiddagen och jag gick hem till mig.

Gick in och satte mig. Egentligen är det svårt att välja om man ska vara ute eller inte. Även idag har det varit 28 grader ute, i skuggan, och 30 grader inomhus.

Vid 14-tiden insåg jag att det kunde vara dags att äta lite. Samma som de övriga dagarna i midsommarhelgen. Sill, ägg och potatis med en alkoholfri öl. Varför ändra på ett vinnande koncept.

Svetten rann om mig och jag gick och låste dörren, klädde av mig och la mig framför fläkten. Det blir inte lägre temperatur, men det känns så.

På kvällen gav jag mig av för att se till pojkarna. De hade det bra. Stannade hos dem ett tag och gosade. Gick hem sedan och la mig i ett svalt bad. Innan jag åkte tillbaka till stugan var jag hos pojkarna en stund till.

Det var 21 grader och jag satt ute en stund. Men gick in ganska snart. Ställde fönstren öppna, det var fortfarande 30 grader inomhus. Det är verkligen inte skönt väder nu.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ännu en alltför varm dag

 1. Ingrid skriver:

  Vilken fin bergklint du har. Den växer i rabatten på vår framsida också till stor glädje för oss alla.
  Nu är det onekligen lite svettigt, men det är ju det här som man annars betalar tusentals kronor för att få uppleva på en ö någonstans i Medelhavet. Nu är det helt gratis!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Även om jag gillar värme så måste jag säga att när man är på resande fot och vill vandra är 30 grader för varmt. Inte ens en pigg Miss T hänger med då. Nåja, bara att göra det bästa av situationen och njuta på alternativa vis.

  Kram och god kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *