Ny vecka och en försvunnen dag

Måndagen började som dagarna den senaste tiden. Kaffe ute, försök att sitta i skuggan och alldeles för varmt. Nästan 30 grader ute och 31 grader inomhus. Vilade en stund med fläkten på. Det känns i alla fall bättre även om det inte blir en endaste grad svalare.

Åkte hem till pojkarna för att de skulle få mat, vatten och sina lådor rena. La mig en stund i soffan och plötsligt fick jag se dem ligga i hörnet.

Innan jag åkte tillbaka till stugan åt jag en bit som var kvar av tårtan från i torsdags. Den var nästan ännu godare nu när den legat till sig.

Åkte tillbaka, köpte dricka och mat för natten på Coop i Skarpnäck. Vilade en stund hemma innan det var dags att åka till jobbet.

Pratade med F som skulle åka hem senare på kvällen. Gick in och bytte om. Det var lite svalare inne på sjukhuset än ute. Senare skulle det visa sig vara nästan kallt på postop under natten. En sådan lättnad att komma undan hettan en stund.

Till min stora både förvåning och glädje fungerade alla koder utan problem. Jag har inte varit där och jobbat sedan i november och den övernitiska säkerhetsavdelningen hade mycket väl kunnat låst alla mina koder. Det har hänt många gånger, men inte den här gången. Den moderna sjukvården omöjliggör arbete utan access till datorsystemen.

Det blev en bra bra natt. På flera sätt. Det var trevligt att träffa kamraterna igen och trots att det var fullbelagt så flöt jobbet på.

Som jag brukar åt jag lunch klockan två. Att laga mat i stugan med 31 grader var en utopi. Istället hade jag köpt en färdigrätt.

Maten var helt okej, men jag föredrar Dafgårds köttbullar. Men de verkade inte ha Dafgårds överhuvudtaget i den Coop:en. Det är en rätt liten affär.

På morgonen hann jag dricka en Mocca latte innan jag åkte hem. De ligger en Espresso House alldeles utanför entrén till sjukhuset.

Jag var fruktansvärt trött och gick direkt efter att jag druckit klart. Var rädd att somna vid bordet.

Hemma i stugan klädde jag av mig och la mig direkt framför fläkten. Det var redan 30 grader inomhus.

Vaknade någon gång på eftermiddagen och ringde och kollade med F om jag behövde åka till pojkarna. Det behövde jag inte. Efter en kopp kaffe och två rostade mackor med ett halvt ägg på varje la jag mig igen. Somnade om och vaknade vid 22-tiden.

Ringde och pratade med F som försäkrade att mina pojkar mådde bra. Men det hade varit 27 grader inne när han kom hem.

När jag pratat klart gjorde jag kaffe och två nya mackor med ägg. Satt i sängen och lyssnade på ljudbok. Exakt klockan 00:11 kom ett skyfall. Tyvärr var det kortvarigt, önskade att det varat hela natten.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Ny vecka och en försvunnen dag

 1. znogge skriver:

  Värmen tar verkligen på krafterna. I går kväll kom det regn här med och i dag är luften betydligt svalare men det är ändå soligt. Perfekt skulle jag vilja säga.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det är lite, lite svalare idag. Ska passa på att ta mig utanför komfortzonen (framför fläkten) och se mig omkring lite i stan.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Enda stället där jag har ac är i bilen. Här hemma har jag två små minifläktar som blåser lite försynt på mig, men det är bättre än ingenting i alla fall. Nu verkar det som om den värsta värmen är över för den här gången i alla fall.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

 3. Maggan från Fjellet skriver:

  Du är faktiskt en hjälte Monika som stärker upp intensivvårdssjuksköterska postop under sommaren. All respekt och tack!

  • Kraka skriver:

   Jag gör 10 nätter på postop Huddinge och 3 helger på IVA Jönköping under sommaren. Så jag förtar mig inte direkt. Under hösten återvänder jag på heltid treskift i Jönköping några månader. Har några dyra resor i pipelinen 2023. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *