Fem en fredag v. 26: Konsekvens

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad skulle hända om du försov dig?
 2. Vad skulle du göra om du vinner storvinsten?
 3. Vad gör du om du missar bussen?
 4. Om du skulle låsa dig ute, vem kan släppa in dig?
 5. Vad skulle hända om du fick strömavbrott?

 

 1. Beror på situationen. Det skulle kunna vara allt från att missa ett flyg, komma försent till jobbet eller inget mer än att det blir bråttom.
 2. Beror på hur stor den där storvinsten är. Men om vi utgår från att den är just STOR så skulle jag köpa en lägenhet i Söder Torn.
 3. Beror på vart jag är på väg och hur bråttom det är. Är den hemifrån kan det hända att  jag tar bilen. Men egentligen är det inte så troligt att jag missar bussen. Jag brukar vara i så god tid att jag hinner med  bussen före eller bussen före den före.
 4. F, min son, har en nyckel. Skulle han vara bortrest så blir det en låsfirma.
 5. Det skulle bli mörkt, kallt och inget vatten i kranarna. Blir det långvarigt förstörs maten i kyl och frys. I början på seklet hade vi två stora strömavbrott som varade länge. Då gick det heller inte att ta ut pengar i bankomater eller betala med kort i affärer som låg utanför strömavbrottsområdet. För den som vill läsa mer finns info om strömavbrottet 2001  och strömavbrottet 2002. Att det gjordes stora utredningar om händelsen var bland annat för att Kista är ett känsligt område med servrar för stora delar av landet. Det fick stora konsekvenser för infrastrukturen.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 26: Konsekvens

 1. Helen skriver:

  Skulle strömmen försvinna någon längre tid så får det verkligen konsekvenser för mycket och många. Vi får verkligen hoppas att vi slipper det.

  • Kraka skriver:

   Ja, man kan ju alltid hoppas att slippa. Men det är risk att just strömmen slås ut vid ett angrepp.

 2. znogge skriver:

  Strömavbrott ställer till det mer än vad vi tror vilket är lite skrämmande men också en nyttig insikt.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Vår infrastruktur bygger mycket på tillgång på ström. Minns än den kaos det var på vägen när inga trafikljus fungerade i gamla Hjulstakorset. Det var kalabalik i trafiken trots att man hade poliser där som dirigerade trafiken. Minns hur jag svor för att man stängt av trafikljusen. Då visste jag inte att det var början på ett långt strömavbrott.

   Kram

 3. Hannas krypin skriver:

  Långvariga strömavbrott skulle ställa till det rejält. Vi har en liten låda med mat utifall att.

  • Kraka skriver:

   Jag har både mat och spritkök numera. Men det är ändå besvärligt med långa avbrott. Bara att det inte kommer vatten ur kranen är jobbigt. Vid våra två stora strömavbrott kom militären ut med vattentankar så man kunde hämta vatten.

 4. Pingback: Fem en fredag v. 27: Dubbelt upp - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *