Ibland blir det inte som jag tänkt

Kände mig rosslig i halsen redan under natten, men tänkte att det nog var för att jag var trött och det var regn och lite kallt. Att det var kallt var bara skönt efter den enorma värmeböljan. Men kontraster där temperaturen halveras, eller mer, är inte helt hälsosamt det heller. Från 30 grader till 16 och något slags förkylning kommer som ett mail. Förr hette det ju ”som ett brev på posten” eftersom just posten var något som var punktligt och pålitligt. Men var förr i tiden. Numera vet man aldrig om posten kommer fram.

Åkte hem och la mig. Orkade inte ens göra kaffe. Men jag var inställd på att jag skulle må bra när jag vaknade. Det gjorde jag inte. Först vaknade jag mitt på dagen med huvudvärk och väldigt ont i halsen. Så det var bara att somna om. Nästa gång jag vaknade var 18:35. Fortfarande med en viss huvudvärk och halsont.

Jag hade planerat att köpa en pizza och äta den på rummet medan jag läste. Men bara tanken på att gå bort till pizzerian gjorde mig matt. Det är väl kanske 100 meter. Istället nöjde jag mig med de bananer jag hade kvar.


Jag hade också köpt en förpackning röda bigarråer som jag åt av. Men det var ju inte mat i egentlig mening. Insåg att jag skulle mått bättre av att äta. Men då var det för sent. Det här är en småstad och pizzerian stänger klockan 21:00.

Tittade på playTV och la mig sedan med ljudbok. Somnade snabbt.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ibland blir det inte som jag tänkt

 1. Znogge skriver:

  Aj då, vilken otur. Men det är som du säger, snabba temperaturskillnader gör gärna att man blir förkyld. Hoppas att det är snabbt övergående i alla fall.

  Kram oh krya på!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Jag är redan på bättringsvägen så det känns inte så farligt. Men igår mådde jag verkligen dåligt med halsont och en förskräcklig huvudvärk.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Sommarförkylningar är jobbiga. Krya på dig!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *