Än slank jag hit, än slank jag dit, än slank jag ner med datorn

Efter mycket tvekan bestämde jag mig för att ha fri sovning även idag. När jag väl vaknade drack jag kaffe och åt en macka. plockade sedan ihop ett och annat jag ville ha med mig och åkte sedan iväg.

Började med att åka till Tyresö centrum för att köpa några kassar på Lagerhaus. Passade på att dricka en Mocca latte. Satt vid mitt favoritbord i hörnet, det hörn där man har full koll på alla som kommer och går. I andra hörnet, det där man inte har någon koll alls, satt en kille och jobbade vid sin dator.

Åkte sedan hem. Hemhem alltså. Där började jag med att lägga mig i ett lagom tempererat bad för det var så sjukt varmt. Något som skulle ändra sig…

Efter badet satte jag igång att städa och sortera. Bland annat en hög papper från tidigt 2000-tal. Där fanns en hel del som väckte minnen. En del trevliga från resor och konserter. Men också jobbiga minnen, saker jag stuvat ner djupt i själens ryggsäck. Hade faktiskt glömt kontakter med juridiska ombud och myndigheter i samband med skilsmässan. Han jag var gift med var en riktigt elak typ och utövade psykisk tortyr mot mig. Samtidigt trodde omgivningen att han var så snäll, så snäll. Han kunde manipulera minsann.

Nu var det ju inte bara jobbiga papper, det mesta var trots allt bara gamla bankutdrag, lönespecar och liknande. När jag ser vad jag tjänade då och vad jag tjänar nu så är skillnaden inte så stor. Däremot har kostnaderna stigit enormt. Alltså, runt sekelskiftet. Om man däremot tittar på lönespecar från 1980- och 1990-talen så är skillnaden rätt stor. Men mina teleräkningar var större då än nu. Trots att jag har både mobilt internet, Storytel och Spotify som ingår. Det är lite spännande att läsa, men jag sparar dem inte sedan.

F skulle åka till Eskilstuna och låna skåpbilen igen. Jag bestämde mig för att följa med. Det blev på gott och ont. För i Eskilstuna regnade det och var svinkallt. Det hade jag inte räknat med. Jag frös jättemycket och trots att vi åt inomhus på Spicy Hot blev jag tvungen att ta på mig en tjocktröja.

Fläskfilé med grönsaker och ris. Det var jättegott och när jag börjat äta insåg jag hur hungrig jag var.

Vi var inte länge i Eskilstuna och var snart på väg tillbaka. F släppte av mig hemma och åkte för att hämta och skjutsa hem en kompis som varit på något slags fest.

Jag gick in och satte mig i en av mina schäslonger med datorn. Ska se ett avsnitt Beck och sedan sova hemmahemma. Har lite saker att göra här hemma imorgon innan jag åker hem till stugan igen.

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg, Livet, Mammason, Skrivpuff 2020, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Än slank jag hit, än slank jag dit, än slank jag ner med datorn

 1. znogge skriver:

  Den sortens män är gräsliga så det var tur att du lämnade där. Skrämmande att de kan visa upp en helt annan sida utåt så andra människor anar inte hur personen egentligen är.

  Maten lät verkligen god.

  Kram och god lördag nu!

 2. Ingrid skriver:

  Det är intressant att jämföra vad saker kostade ”förr i tiden” och vad man hade för inkomster, men även om kostnaderna ökat den senaste tiden på t ex el, drivmedel och livsmedel så har jag en känsla av att vi har det bättre i dag än på exempelvis 80-talet.
  Fast när jag säger så protesterar dottern vilt. Hon jobbar på försäkringskassan och är mer insatt i samhällets avigsidor än vad jag är.
  Hoppas att du har en bra lördag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *