Med praliner på divanen

Hade en natt med dålig sömn. Eller dålig var den väl egentligen inte, bara med ett flera timmar långt, vaket mellanrum. Har så mycket att fundera över just nu och sommaren är snart slut utan att jag känner mig det minsta utvilad. Det händer hela tiden nya saker som kräver engagemang och tar energi.

Visste på morgonen att jag var tvungen att göra en del saker klara, men det fanns ingen klockmässig tidspress. Bara att de behövde göras under söndagen. Därför kändes det okej att unna mig en stund på schäslongen med film, kaffe och lakritskonfekt.

Betalade och la in, några räkningar. En behövde betalas senast imorgon. Resten ligger framöver. Kollade igenom gjorda och planerade bokbeställningar. Man kan ju tro att det är lätt att köpa böcker. Finns de inte i bokhandeln så beställer man på nätet. Problemet är bara att en massa speciallitteratur inte är så lätt att hitta. När inte ens Amazon har blir man lite trött. Dessutom envisas de med att absolut, nödvändigtvis leverera hemma. Jag vill hämta mina böcker på utlämningsställe. Har de aldrig hört talas om att folk kanske jobbar? Att man inte kan stå i givakt på deras, ofta väl tilltagna, tider. ”Vi kommer till dig mellan 17:00 och 22:00”. För alla människor jobbar ju dagtid? På kontor? Folk på sjukhus, fabriker och liknande läser väl inte? Suck! Dubbelsuck! Dessutom är det inte hållbart tänk med alla dessa onödiga hemtransporter! För de kan ju aldrig leverera allt samtidigt. En bok i taget minsann! Bokus levererar i alla fall till Instabox. Men boken jag hämtade igår var trasig. Får se om de sänker priset lite, har mailat och bifogat bild. Deras formulär fungerade inte. Förstås. Inget ska vara enkelt… Suck igen! Inte undra på att jag känner mig trött.

Vilade en stund till. Sedan tog jag ett bad, klädde mig och åkte till IKEA. primärt för att äta söndagsmiddag.

Gick sedan en sväng och hittade en perfekt klädställning att ha i stugan, vid dörren. Till ytterkläder och sånt.

Jag har inte sett den tidigare så kanske är den ny i sortimentet. Tror den är precis vad jag behöver.

Åkte hem och ”tuppade” en stund, en knapp halvtimme tror jag det var. Sedan har jag mest tagit det lugnt. Men till mitt försvar anför jag följande tre punkter:

 • Det är sommar
 • Jag är ledig
 • Det är söndag

Imorgon är det måndag, ny vecka och dags att ta tag i den veckans planer. Till dess ska jag dricka kaffe, se playTV och försöka sova.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Med praliner på divanen

 1. Ingrid skriver:

  Det var en snygg och behändig klädställning du fick tag i. Jag hoppas att du kommer att trivas med den.
  Det var klokt av dig att ”tuppa” en stund och inte finns det väl någon anledning att du ska behöva ursäkta dig för det?
  Ha en fin ny vecka!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, jag tror den kommer att passa bra i stugan. Ganska liten i omfånget men ändå plats att hänga det nödvändigaste.
   Nej, egentligen behöver jag väl inte ursäkta mig för att jag tar en tupplur och vilar en dag eller två.
   Ha en fin ny vecka du också!
   Kram

 2. znogge skriver:

  Den tamburmajoren har vi haft i många år så ny är den inte. Dock praktisk för den tar inte så mycket plats.
  När det gäller paket är det smidigt att hämta i box tycker jag. Sommartid är det gigantiska köer för att hämta ut hos ombuden här så det känns inte som något alternativ vi väljer i första hand.
  Klart att du ska unna dig att koppla av. Det behöver man inga ursäkter för tänker jag.

  Kram och god måndag!

  • Kraka skriver:

   Så bra att få veta att den fungerar bra. Jag har faktiskt inte sett den tidigare, trots att jag stryker runt på IKEA ständigt.
   Instabox är absolut bäst. Gillar också att man kan byta box om man gör det snabbt innan paketet är levererat.
   Nej, egentligen behöver man väl ingen ursäkt. Men jag är uppfostrad med att jag är lat av naturen och inte till nytta på något sätt alls. Har väldigt lätt för att få dåligt samvete när jag är trött.

   Ha en fortsatt bra måndag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *