Måndag, ny vecka

Alarmet väckte min 04:15. Gick upp, drack kaffe och klädde mig. Åkte sedan iväg mot stugan. Precis när jag åkte upp på motorvägen kom jag på att det inte är någon trängselavgift i juli. Men det var ändå skönt att slippa morgontrafiken.

När jag kom till stugan drack jag lite kaffe och gick sedan och la mig. Behövde sova ett par timmar till. Åt årets första tomat som nu var mogen. Det såg ut som att någon flyttat mina krukor. Men om det fattas några plantor får vi väl se när jag flyttar krukorna senare. De ska vara 23 stycken.

Pratade med F i telefon, messade med en av dem som äger byggfirman och vi bestämde att de skulle dyka upp på eftermiddagen.

Beställde ett gäng kursböcker. Från olika ställen. Rensade i kylen och bar bort sopor och förpackningar till återvinningen. Började sedan läsa en av böckerna till höstens kurser. Gud och det onda av Rainer Carls. Kursen heter Änglar och demoner.

F ringde och berättade att han suttit i möte med P och J, som äger byggfirman. Det framgick inte om han pratat med dem om mina problem eller om något annat. Han sköter ju deras bokföring. Men han berättade att de var på väg och att han inte skulle hinna komma och vara med.

Efter någon halvtimme dök de upp och hade med sig en fiffig apparat, en kamera som kunde stickas in i väggarna och en display där man kunde se hur det såg ut. Det stämde precis som jag misstänkt hela tiden och som F och jag konstaterat här om kvällen då vi tog hål i en av innerväggarna. Det fanns inte tillstymmelse till isolering. Den var inte där. Trots att man sagt att man lagt in isolering när F frågat dem. Nu ska man göra om jobbet och lägga dit min isolering. Som någon snott åt sig. Suck! Om man skyndar sig hinner jag nog kanske måla trots allt.

Precis när de var klara och skulle åka kom F. Vi pratade en stund och sedan åkte alla. Även jag. Fast jag åkte till Tyresö och köpte mat.

Min vana trogen drack jag en Mocca latte. Satt på min vanliga plats. Det var bara jag där och riktigt lugnt och skönt. Men klockan var efter 18 så det var nog anledningen till lugnet.

Men innan jag drack kaffe shoppade jag. Rökta räkor, aioli, ost, bröd och sådan där bredbar salami som jag inte hört talas om förrän det dök upp som en fråga i Muren.

När jag kom hem hade jag precis dukat fram ute när det började regna. Bar in och satte mig inne. När det sedan slutade regna brydde jag mig inte om att flytta ut igen. Men det är fruktansvärt varmt inomhus, runt 25 grader.

Jag hade längtat efter rökta räkor i flera dagar. Nu äntligen fick jag det. Så gott!

Vilade med ljudbok och gick sedan med räkskalen till sopmoloken. Passade på att gå på toa när jag ändå var ute. Det småregnade lite. Precis så där mycket, eller lite, så det var meningslöst. Ska det vara meningsfullt med regn behöver det komma en rotblöta.

när jag kom in igen hällde jag upp ett halvt glas Crazy Cat och fortsatte lyssna på ljudboken. Den var trög i början, men nu kan jag inte sluta lyssna. Glöm inte låsa av Elizabeth Haynes.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Måndag, ny vecka

 1. znogge skriver:

  Hoppas att det löser sig med isoleringen så att du hinner måla som tänkt. Rökta räkor gjorde vi en gång men nej, det var inget för mig. Alla andra tyckte dock att det var supergott.
  Här drog det in regn och åska i kväll så det har regnat en del. Stackars ungdomarna som stod och grillade när det brakade loss…

  Sov gott nu!

  • Kraka skriver:

   Jag är väldigt förtjust i rökta räkor och köper det ibland. Men oftast blir det ”vanliga”, djupfrysta eftersom de är billigare.
   Ja, jag såg bilden hos dig. Inte så roligt för dem…

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Då får vi hoppas att du får väggarna isolerade nu då.
  Rökta räkor är inte min förtjusning. Jag föredrar dem naturella.
  Vi fick också en skvätt regn i natt/morse.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, jag hoppas de fixar det snabbt. De skulle göra det själva nu och inte skicka dit någon av de anställda. De var rätt arga på sina anställda om jag säger så…

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *