Regnig tisdag

Hade fri sovning och vaknade först vid 6-tiden av att det regnade jättemycket. Somnade om och när jag vaknade nästa gång var det uppehåll. Sedan växlade vädret fram och tillbaka hela dagen.

På morgonen fick jag meddelade från blodcentralen. Det gör mig alltid glad.

Har ägnat dagen åt en del städning inomhus, pluggat och lyssnat på ljudböcker. Var iväg med sopor på kvällen.

Tittade ut genom fönstret och fick se den där katten som stryker omkring. Den satt på mitt bord, länge. Trodde först den spanade på något men det verkade inte så för den hoppade ner med tiden och satte sig på ett annat ställe.

Jag smög ut och sa hej och frågade om hen var hungrig. Hen svarade mig med ett utdraget mjaaaauuu. Hämtade en skål kattmat och ställde fram. Men den ville inte komma. Ställde maten under ett bord så hen skulle kunna äta senare. Nu är maten borta och skålen tom. Förhoppningsvis är det den katten som ätit. Jag tror det är fler som ger den mat, den har synts till runt här i flera månader. Den ser inte mager ut och pälsen är fin så den har förhoppningsvis ett hem. Men man kan ju vara hungrig ändå. Tänk bara alla gånger jag äter snabbmat ute.

Apropå mat så hittade jag en påse hemgjorda köttbullar och kokade spagetti. Till det ett glas rött.

Nu börjar det skymma och det är kväll. Ska titta på lite playTV innan jag släcker för att sova.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

7 svar på Regnig tisdag

 1. irene skriver:

  Hej Monika! Hoppas allt är bra! Läser din blogg ofta! Saknar dej och dina kattpojkar ! Hoppas ni alla mår bra och får en fin sommar tillsammans! Nospussar och kramar till er från oss.

  • Kraka skriver:

   Hej Irene!
   Ja, det är bra med oss. Pojkarna bor för tillfället hemma hos min son. Det var meningen att de skulle bo i stugan med mig under sommaren, men allt strul med renoveringen har gjort att det inte fungerade. Men jag träffar dem så ofta jag hinner.
   Jag ska nospussa dem från dig när jag träffar dem. Jag kan säkert komma och hälsa på någon gång under hösten, men det blir utan pojkarna. Jag ska göra ännu en arbetsperiod i Jönköping och därifrån är det inte så långt ner till er.

   Stor kram

 2. irene skriver:

  Hej Monika! Hoppas allt är bra! Läser din blogg ofta! Saknar dej och dina kattpojkar ! Hoppas ni alla mår bra och får en fin sommar tillsammans! Nospussar och kramar till er från oss.

 3. znogge skriver:

  Det lät som en bra dag och lite gott till såväl två- som fyrbenta. Här regnade och åskade det i går och i natt men i dag har det varit soligt. Dock undrar jag varför det måste blåsa halv storm varje dag…

  Kram och sov gott!

  • Kraka skriver:

   Ja, det var en helt okej dag. Klart jag skulle dela med mig av kattmaten till en hungrig stackare. 🙂 Jag hoppas att hen bara är ute och rör på sig. Vore tråkigt om den är hemlös för under vintern blir det kärvt med maten i så fall.

   Kram

 4. Ingrid skriver:

  Nu blev jag sugen på spaghetti! Visserligen har jag inga köttbullar i frysen, men jag fixar nog till något annat.
  ”Min” katt är här och hälsar på då och då och ibland går den in till min granne som alltid har terrassdörren öppen. Den tar bara en promenad runt i lägenheten och sedan går den igen.
  Hoppas att du har en behaglig onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Spaghetti är verkligen gott och kan ätas med bara ketchup om inget annat finns.
   Den här katten försökte gå in till mig för ett tag sedan men jag vill inte vänja den vid att det är fritt tillträde. Rätt vad det är så kan den bli inlåst eller så är bostadsinnehavarna hemma (mina katter) och de kanske inte är lika gästvänliga.

   Ha en fin torsdag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *