Från 04:09 till 04:11

Någon fri sovning var det inte tal om, men att vakna strax efter klockan fyra var inte direkt planerat. Hade alarmet på 05:30. Men när jag ändå vaknade gick jag upp och gjorde dagens första kopp kaffe.

Fortsatte sedan städningen som jag påbörjat dagen innan. Dammsög och plockade undan en del. Men det behövs betydligt mer av den varan. Tappade liksom lusten för att fixa till för sommaren med allt byggstrul. Värmde vatten och diskade det använda av porslin, bestick och kastrull. Kunde konstatera att klockan inte var mer än strax före åtta. Tömde gammalt ur kylen och torkade rent den. Gick iväg med sopor.

Åkte hem till Husby för att plocka ihop sängkläder och kläder. På vägen dit hämtade jag upp en bok i Instabox på macken. Hemma tog jag sedan ett bad och tvättade håret, samt bytte en del kläder.

Medan jag var hemma fick jag meddelandeom att det fanns paket att hämta på Tobakshörnan. Det var ännu en kursbok för hösten som anlänt.

Åkte sedan tillbaka till stugan. Gjorde lite ompackningar och drack mer kaffe, för kaffe hade jag fått i mig lite vartefter. Hade också ätit en korv med bröd på macken.

Gick ännu en gång till sopmoloken, den nere vi Kolonikiosken. Där passade jag på att äta en toast med sallad och dricka en Loka.

Efter maten åkte jag till Instabox på Willis Sköndal och hämtade ännu en bok. Dagens skörd var tre böcker, på lika många utlämningsställen. Jag hade styrt om just det här paketet till Sköndal för att hinna hämta det innan vi åkte. Till macken hemma skulle det annars inte komma förrän på torsdagen och eftersom man bara har tre dagar på sig att hämta skulle jag inte hunnit innan det var returnerat. Det är en hel vetenskap med logistiken när jag beställer kurslitteratur.

Jag hade kontinuerlig kontakt med F. Han hade en hel del kvar att göra innan han var klar. Bland annat behövde han hjälpa J med en del inköp. Eller, för att vara tydlig, J behövde skjuts till affären. Han har varken körkort eller bil.

Eftersom jag var klar, eller så klar jag tänkte bli, så satte jag mig hos grannen i 1:an. Där satt även hon som bor snett över vägen räknat från mig, borde väl bli 41:an.  De satt och drack vin och jag blev erbjuden ett glas. Tackade nej, men bad om vatten och fick ett stort glas bubbelvatten.

Till sist blev det dags för F att hämta upp mig. Jag gick ut till gästparkeringen och väntade där.

Jag hade tagit med mig regnkläder och en jacka, samt diverse olika slags kläder för att kunna välja efter väder och efter hur jag känner. Den ena kassen är dessutom i det närmaste fylld med lakan, örngott och handdukar. Jag hade sagt till F att jag skulle ta med till honom också. Kändes enklast så. Jag är ”påslakanoman” och har många uppsättningar.

Himlen var vacker över Stockholm. Faktiskt ännu mer spektakulär live än på en bild.

Vi började med att köpa hamburgare i driven på MacD. Jag hade kaffe med åt mig och nöjde mig med en liten cheeseburgare.

Sedan åkte vi. Det var fortfarande mycket trafik, speciellt av den tyngre sorten med långtradare.

Vi gjorde inget stopp förrän i Jönköping där vi stannade till vid MacD vid Asecs. Men ingen av oss var sugen på något, men det var skönt att komma ut bilen och sträcka på benen.

Sedan fortsatte vi väg 40 mot Göteborg. Nu hade trafiken glesnat och det var mer lagom med trafik. Men det var slut på motorvägsåkandet och var 2:1-väg, något som både F och jag tycker är ett dåligt vägalternativ. Men man kan ju i alla fall slippa dessa galningar som kör om vid möte och bara är metrar från ens egen bil när de kan kasta sig in i sin egen fil. På nätterna är det dock inga problem med dessa vägar eftersom det är så lite trafik.

Vid Landvetter var vi hungriga igen. MacD var nattöppet, men de hade något strul med sin kassa och vi skulle få vänta en längre stund. Efter så där 5 eller 10 minuter åkte vi till OKQ8 och köpte varsin korv med bröd. De hade öppet med nattlucka.

Här satte jag på min gps i mobilen och sedan följde vi vägbeskrivningen till Kviberg. Jag hade fått koder till både ytterdörren och nyckelskåpet. Vi hade lite svårt att hitta en ledig parkeringsplats, folk står ju ofta så glest när det inte är rutor så de tar upp två platser. Men till sist hittade vi en ganska bra.

Vi letade rätt på rummet och gick sedan och hämtade packningen. Därefter var det dags att bädda och vi delade upp sängkläderna. Klockan var 04:11 när jag äntligen låg i sängen. Vi var väldigt överens om att det skulle vara fris sovning på torsdagsmorgonen.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Resor, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Från 04:09 till 04:11

 1. Ingrid skriver:

  Det är ingen dålig utflykt du är på nu. Jag hoppas att ni får det trevligt i Göteborg och att Rammstein uppfyller förväntningarna.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är alltid trevligt att göra lite resor i Sverige. Göteborg är en trevlig stad. Rammstein har jag sett live vid ett par tillfällen tidigare så jag utgår från att jag kommer att bli nöjd. Vandrarhemmet, Kviberg, en bit utanför centrala stan är rent och trevligt.

   Ha en fin torsdag!
   Kram

 2. znogge skriver:

  Du milde tid, vilken intensiv dag och vilken energi!
  Hoppas ni får det trevligt i Göteborg och blir nöjda med Rammstein!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, den blev rätt intensiv…
   Tack, än så länge har vi haft trevligt. Rammstein var verkligen bra.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *