Total stiltje, nästan

Vi hade fri sovning, men L skulle resa hem tidigt. Bland annat för att jobba imorgon och ville därför komma hem tidigt och hinna vila.

Jag vaknade till tidigt, men somnade om. L väckte mig när hon skulle åka. Då hade hon både druckit kaffe och ätit frukost. Jag gick upp och sa hej då och låste sedan dörren. Gjorde sedan kaffe och ett par mackor och satte mig i sängen. Där blev jag sittande länge, länge.

Jag sov verkligen riktigt gott under natten och fick ihop dryga 10 timmar. Men jag har drömt märkliga saker. En del kommer jag ihåg, andra är diffusa i minnet. Bland annat drömde jag en kort dröm med ett telefonsamtal. Vem som ringde vem var oklart, men F-a sa ”Tjena Monkan! Jag har kaffe”. Bara just det, sedan var den drömmen slut eftersom jag vaknade till. Antar att han bjöd hem mig på kaffe. Jag känner egentligen inte alls F-a. Han är IT-entreprenör och ingår i F:s bekantskapskrets. Jag har hälsat på honom ett par gånger som hastigast så vi vet vem den andre är. Men inte mer än så. Sedan har jag drömt oklara saker på temat runt The Handmaid’s Tale av Margaret Atwood och Never let me go av Kazuo Ishiguro. Men det har jag lättare att förstå för de böckerna/serierna pratade L och jag om igår. Eller om det var i förrgår.

På eftermiddagen ringde telefonen. Det var hon som fixar med scheman på IVA Ryhov som undrade om jag kunde komma ner tidigare. Men det kan jag inte, har planer för imorgon och idag var planen att vila. Bara vila. Nästan. Jag har dessutom flera bokförsändelser att hämta imorgon. En som kommit igår och en som kommer imorgon till Instabox. Höstens kurslitteratur ramlar in vartefter. Jag har dessutom inget boende och jag tror att det kan vara knepigt att få en extranatt eftersom det fortfarande är semestertider. Men jag hade behövt de extra pengarna. Onekligen.

Gjorde mer kaffe och åt två Risifrutti. En med hallon och en med blåbär. Lyssnade på Siw Malmkvists sommarprogram. Hittade plötsligt 1½ chokladkaka som jag trott L tagit med sig på resan. Men hon hade lämnat dem kvar. Hon hade så gärna fått ta dem som färdkost. Men det var ju gott till kaffet förstås…

Klockan var mycket innan jag klädde mig och började värma diskvatten. Diskade sedan och därefter gick jag med förpackningar till återvinningen.

Åt middag vid Kolonikiosken och drack ett glas rosé.

Funderade på att ta ett glas till, men gick hem och drack ett glas Crazy Cat istället. Innan jag gick in vattnade jag tomatfarmen.

Tittade på Ett fall för Vera på svtplay. Gjorde en kopp kaffe och åt kakan L lämnat åt mig. Det var ju henens kaka, men jag hittade den på bordet på eftermiddagen och la den i kylen.

Citronbiskvi. Så god! Precis vad jag behövde för att orka se klart hela avsnittet. Nu är det sovdags med råge.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Total stiltje, nästan

 1. Ingrid skriver:

  Drömmar kan verklige vara knepiga och svåra att förstå sig på. Jag kan minnas en del väldigt klart, medan andra bara försvinner när jag vaknat.
  Citronbiskvi har jag aldrig smakat, men det låter gott!
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Citronbiskvier är något du borde prova. Det finns gröna också med päronsmak. Vanliga med choklad är inte så dumma de heller.
   ha en fin torsdag!
   Kram

 2. znogge skriver:

  Vissa drömmar är minst sagt märkliga medan andra avspeglar händelser som inträffat under dagen eller ens tankar.
  En bra dag får man väl säga att det blev. Just citronbiskvi avstår jag men en vanlig är en stor favorit 😀

  Kram och god torsdagskväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, visst är drömmar märkliga.
   Jag tycker om alla slags biskvier, speciellt de gröna med päronsmak som de har på Fågelsången i Uppsala.
   Ha en bra fredag! För idag är det redan fredag…
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *