Så var det torsdag igen

Kunde inte sova efter min långa vilodag. Var helt enkelt inte tillräckligt trött. Det straffar sig alltid numera om jag försöker dra ner på takten en dag eller två.

När jag väl somnade, någon gång runt halv fyra, var det ju inte ens att tänka på att gå upp klockan sex. Istället fick det bli en lugn start på dagen.

Efter mängder av kaffe och lite frukost bar jag iväg smutstvätten till bilen så jag kan lämna den hemma. Sedan sorterade jag kläder för helgen och slutligen tillagade jag färssås av vegofärs jag hade i frysen.


Jag la upp en portion av såsen, eller röran, och åt som lunch. Givetvis ska det vara pasta till, men jag hoppade det den här gången.

Ägnade huvuddelen av dagen åt att lyssna klart en ljudbok och börja på en ny. På eftermiddagen la jag mig en stund och sov en timme och tre kvart då F ringde och frågade om jag kunde hämta honom på jobbet. Jag skulle ju ändå både hem och hem till honom.

Vi åkte vägen förbi K som bjöd in oss på kaffe. Jag drack som vanligt det goda pistagekaffet.

Sedan skulle jag hämta två böcker i Instabox på macken. Mina däck såg ut att behöva luft, men på ”vår” mack är den apparaten trasig. Därefter följde rena turnén för att hitta en luftningsapparat som fungerade. Det lär visst vara en populär syssla bland ungdomar/unga vuxna att ha sönder de där apparaterna. Suck!

F bar in mina två tvättkassar till mig och sedan följde jag med honom upp för att träffa Kingston och Orvar. Blev tvungen att muta dem med lite godis för att få gosa ordentligt med dem.

När jag klappat, kliat och haft de i famnen flera gånger gick jag hem. Kände att F nog ville ha egentid och klockan var rätt mycket.

Hemma plockade jag ihop lakan, örngott och en handduk. Resten hade jag redan packat i stugan. Sedan var det dags för håret och att göra något åt utväxten. Visste ni att håret växer fortare när vädret är varmt? Jag visste det inte, trodde att det var en myt. Men jag har läst på och det stämmer att håret växer mer i värmen. Man tror att det kan bero på den ökade blodcirkulationen.

När håret var färdigfärgat och färgen ursköljd tog jag ett skumbad. Sedan skyndade jag mig och åkte till stugan.

Hade tankar på att sitta ute och dricka ett glas Crazy Cat, det var 23 grader ute. Men när jag kom till stugan insåg jag vilken tokig idé det var. Det var hur mörkt som helst och jag hade varit tvungen att tända lyktor och fixa. Satte mig istället i sängen med mitt glas och ljudbok.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Så var det torsdag igen

 1. Ingrid skriver:

  Så trevligt att få klappa om katterna en stund. Jag misstänker att de har långsamt efter dig även om de kanske inte direkt visar det. Katter är ju som de är!
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, de komer ju fram meddetsamma och vill hälsa. Men det ska vara på deras villkor. 🙂

   Ha en fin fredag du också!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Synd att sömnen inte blev som önskat men så blir det vissa nätter. En fullmatad dag hos dig men så är det alltid tycker jag. När vi storhandlade köpte vi vegofärs för första gången så nu testar vi att göra tacos på den.
  Hade ingen aning om att håret växte mer sommartid men förklaringen låter helt logisk. Här kör jag med ofärgat än så länge 😀

  Ha en bra fredag nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag har en del vänner som är vegetarianer så jag köper det av och till. Just den här färsen tror jag dock blev över när jag lagade pajerna till Kvalborg.

   På pappas sida finns en ärftlig, dominant gen som ger grått hår tidigt. Jag började få mitt redan på mellanstadiet och har färgat håret sedan jag var 12 år. Har snabbväxande hår i grunden och behöver färga var 3:e vecka, men på sommaren skulle varannan behövas.

   Ha en fin fredag och helg!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *