Intensivhelg

Jag behövde sova på fredagsmorgonen och kom inte iväg förrän strax efter halv elva.  Innan jag åkte plockade jag in disken och vattnade tomatfarmen.

Det var mycket trafik redan från början och fortsatte så hela vägen. Vid upprepade tillfällen var det totalstopp och kön gick i cirka 7 kilometer i timmen. Inte helt ostressigt när man har en tid att passa. Men vad ska man göra…

Jag hann ner i tid och hann till och med lägga mig en stund. Men jag somnade aldrig. Kokade pasta till mina matlådor och gjorde tre likadana. Den här helgen blir det samma mat varje arbetspass.

Det var väl i det närmaste fullbelagt redan när jag kom. Under natten la man in två patienter och det blev överbeläggning.

 

Jag var rätt trött på lördagsmorgonen. Åkte via Stora Coop där jag köpte bröd och messmör. När jag var tillbaka på vandrarhemmet gick jag och la mig meddetsamma. Somnade genast.

Sov 7½ timme, hade alarmet på. Hade tänkt använda eftermiddagen till att läsa, men det slumpade sig så att den gick åt till flera telefonsamtal.

Åkte till jobbet för ännu en natt.

 

Söndagmorgon var jag inte lika trött som på lördagsmorgonen. Men jag skyndade mig ändå hem för att hinna sova.

Sov dåligt, vaknade av och till. Gick upp en timme före alarmet på eftermiddagen och drack kaffe och åt ett par mackor. Kommunicerade med lite olika människor via nät och telefon. Lyssnade på ljudbok.

Åkte till jobbet och jobbade. Sista natten för den här gången.

 

Det var skönt att åka hem på måndagsmorgonen, trots att jag inte var så trött alls som förra veckan då jag var ledig. Jag har haft patient på enkelsal och det gör skillnad mot att vistas i stora folksamlingar som på konserterna förra veckan och på stan i Göteborg.

Nu ska jag sova och på eftermiddagen har jag lite planer. Den kommande veckan är fullbokad med allt möjligt.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Intensivhelg

 1. Ingrid skriver:

  Så skönt att du har fått klara av ännu ett arbetspass och kan få koppla av lite.
  Hoppas att du ännu sover gott! (11.57)
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Vilken intensiv arbetshelg det varit för din del så nu hoppas jag att du kan njuta av lite ledighet även om veckan är fullbokad.

  Kram

 3. Micke skriver:

  Matlådor är ju som det är, inte ofta jag har med mig det till jobbet men hade jag jobbat natt hade det varit mer sådant.
  Har inte jobbat inom vården sen 2007-2008, gillade inte de där arbetspassen med kvällspass följt av morgonpass.
  Men lärorikt var det ju, kul att ha provat på det lite även om det nu inte var intensivvård.

  Hoppas du fått sova ut nu, ha det fint Kraka.

 4. Maggan från Fjellet skriver:

  Stor beundrar för dig som täcker upp, en av mycket få intensivvårdssjuksköterskor Med kompetens. All respekt och tack för att du hjälper till att rädda sommarsemester och kvalificerad vård. Fler som du behövs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *