Blandad dag på hemmaplan

Började dagen med kaffe och Halv åtta hos mig. Sedan har dagen varit lite blandad. Ömsom vila. Ömsom arbete.

Pluggade en stund och gick sedan på en promenad i Norrahammar. Var väl inte så givande, men jag fick i alla fall chans att röra på mig.

Hittade ett ställe där jag åt en burgare och drack kaffe. Hela stället ingav en känsla av tristess. Det satt några ungdomar där, men det var fler personal än kunder. Nu är det väl i och för sig så att folk säkert beställer pizza på kvällen och hämtar. Jag var där ganska mitt på dagen.

Var inne på Coop för att köpa en skurtrasa. Blev faktiskt lite irriterad när jag fick veta att det var inget de hade. Jag vill ha en att torka golvet inne i min toalett där det blir blött när jag duschar. Den där skrapan fungerar inte så bra.

När jag var tillbaka igen pluggade jag en stund till och sedan var det dags för ett styrelsemöte på zoom. Tråkigt nog var vi bara halva styrelsen som kunde komma, men det var ändå trevligt med en terminsuppstart.

När mötet var slut tittade jag ut genom fönstret och där stod en ambulans. Personalen tittade upp mot mitt fönster och jag insåg att jag nog skulle fråga dem om de blivit insläppta. Det hade de inte. Jag sa att jag kunde komma ner och öppna.
När jag kom ner såg jag att en person gick innanför dörren, han hade redan tidigare idag betett sig underligt (enligt min åsikt). Han gick där fram och åter. Jag sa att ambulanspersonalen ville bli insläppta och han svarade: ” Jasså är det det de vill”.  Suck!
Det visade sig att min granne tvärs över har psykiska problem/alkoholproblem. Men han ville inte följa med ambulansen. Han blev tillsagd att inte dricka för mycket under kvällen. Det framgick tydligt att han och hans problem var välkända. Ska dock säga att han på inget sätt stört mig. Jag tycker däremot att personen som vankar omkring i korridorerna är obehaglig. Det är inget normalt beteende på ett vandrarhem. Det finns 5 personer som är folkbokförda på vandrarhemmet. Vandrarhem har blivit ett alternativt boende för människor som inte, av olika anledningar, får en annan bostad. På samtliga vandrarhem jag bott sedan 2018 har det funnits ett antal personer som varit folkbokförda på vandrarhemmet. En del väldigt trevliga, en del riktigt ruggiga typer.

Avslutade dagen med lite rött och ljudbok. Efter att jag pratat med L i telefon. På mitt rum är det lugn och ro.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Blandad dag på hemmaplan

  1. Znogge skriver:

    Att vandra omkring så låter väldigt märkligt och inte helt sunt nej… Lite skrämmande att en del behöver vara folkbokförda på ett vandrarhem. Bra att du kunde vara behjälplig att släppa in dem i alla fall.

    Kram och god fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *