Min alldeles egna dag

Igår, den 13:e, var det min alldeles egna dag. Det var min födelsedag.

Dagen började som de flesta vardagar. Gick upp strax före klockan åtta och drack kaffe. Önskade att jag haft något extra till mitt morgonkaffe, men det hade jag inte. Istället bestämde jag mig för att åka och äta en räkmacka till lunch.

Tog ett bad och plockade sedan ihop en kasse som skulle till återvinningen och gick iväg med den. Sedan åkte jag till IKEA.

Hade egentligen bara just att äta en räkmacka som ärende där. Men jag råkade få syn på ett förkläde som jag köpte. Har saknat att ha ett när jag lagar mat på vandrarhemmet.

När jag lämnade IKEA åkte jag till stugan. Regnet tilltog och när jag kom fram bara vräkte det ner. Det regnade så pass att jag inte kunde få upp min dörr eftersom handtaget kräver lite extra.

Det var bara att åka hem igen. 22 kronor i trängselavgift alldeles i onödan. Men innan jag åkte hem tog jag vägen förbi macken i Tyresö och tankade.

Hemma hade jag sms-kontakt med E. Hon hade ringt mig på vägen hem. Vi bestämde att ses vid Medborgarplatsen.

E bjöd mig på ett glas vin, som blev två. Soppan bjöd restaurangen på. Man bjöd även mig på förrätt trots att vi var tydliga med att jag inte skulle äta där.

Jag skulle träffa F utanför Lokes bar strax före klockan 19. Snufflan skulle också följt med, men nu blev det inte så trots allt. Annars är det ett av de ställen där hundar är välkomna.

På vägen till restaurangen sneddade jag lite mellan gatorna och gick förbi Stalands möbler. Där köpte jag mina första möbler till min första lägenhet i februari 1975. Innan dess bodde jag ett tag i Vällingby lägenhetshotell. Jag köpte bland annat ett köksbord och fyra stolar. De stolarna snodde min exman. Jag saknar inte honom alls. Jag saknar stolarna jättemycket. En dag ska jag leta rätt på sådana stolar. Man ser dem ofta i engelska filmer och TV-serier. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att köpa i England och få dem fraktade hem till Sverige.

Det tog sin lilla tid att komma fram och jag var nog 5 minuter sen. Men F sa att det inte gjorde något.

Jag valde, precis som förra året, Biff Rydberg. Det är en av mina favoriter.

Både F och jag åt vaniljglass med varm hallonsås som efterrätt. Kaffe till det förstås.

Även trevliga måltider har sitt slut och det blev dags att åka hem. Vi tog vägen förbi stugan och jag hämtade några saker. Sedan åkte vi och hämtade Snufflan som var hos J och hans fru. Sedan åkte vi hem.

Eftersom F skulle ha ett par saker från mig blev det så att jag fick tillfälle att hälsa på och klappa mina kattpojkar när jag var uppe och lämnade sakerna.

Jag var jättetrött och skulle upp tidigt nästa dag så jag tog det lugnt innan jag skulle sova. Tittade på senaste avsnittet av Morden i Sandhamn. Sedan släckte jag lampan och somnade rätt snart.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Min alldeles egna dag

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra födelsedag det blev får man väl säga.
  Snopet att du blev av med stolarna. Kanske kan du hitta dem på något auktionshus i Sverige? Där brukar man kunna hitta allt och lite till.

  Kram och god kväll!

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som om du haft en trevlig födelsedag och du hann uträtta en hel del också.
  Ha det så gott i dag också!
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Fem en fredag v. 8: Veckan som gått | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *