Plugg, promenad och lite annat

Gick upp när alarmet väckte mig 07:40. En udda tid kan tyckas, speciellt som jag inte hade någon tid att passa. Men jag hade bara ändrat den ena siffran från gårdagen.

Plockade fram dagens studieuppgifter och gick sedan ner till köket och gjorde kaffe. På vägen upp igen såg jag ett anslag på tvättstugedörren. Man har nu låst den och det kommer att kosta pengar att tvätta. Motiveringen är att det blir trevligare så för alla.
Varför skriver man inte att det är på grund av elkostnadsökningen? För så måste det väl ändå vara? Jag har tittat in i den där tvättstugan några gånger och kunnat konstatera att den är både renare och mer välskött än den i min bostadsrättsförening någonsin är. Jag har egentligen inte tänkt tvätta här om inget akut inträffar. Men det stör mig att man hela tiden ägnar sig åt kollektiv bestraffning för att någon slarvat. När jag blev visad runt här sa man att det ingick att kunna använda tvättmaskinen. Nu är det väl bara att vänta på att köket också kommer att kosta extra för idag stod det odiskad disk i diskhon.
Jag har ett hem, på gränsen till två om man räknar stugan också, men det bor ett antal människor här permanent. Fem personer är folkbokförda på vandrarhemmets adress. I alla fall två av dem är arbetslösa med allt vad det innebär av ekonomisk utsatthet. Troligen är väl alla fem i något slags prekär situation, men jag har bara pratat med två av dem. De flesta säger man ju bara hej till. Jag ska fråga vad det kostar att tvätta, bara för att jag är nyfiken. Men jag gissar på mellan 50 och 100 kronor. I vart fall kostar det 300 kronor om man inte lämnar tillbaka nyckeln direkt när man är klar.

Eftersom det var måndag och ny vecka började jag med att titta på veckans första avsnitt av Halv åtta hos mig.

Pluggade en stund och gick sedan på en promenad. Började med att gå upp på vandringsleden, men när den svängde av till höger gick jag rakt fram istället. Hamnade sedan på vägen ner mot Norrahammars centrum.

Här svängde leden av åt höger. Men eftersom jag inte hade vandringskängorna på mig och det dessutom var en del regnstänk i luften valde jag att gå rakt fram.

Här går vägen jag brukar komma åkande när jag är på väg hem från jobbet.

Norrahammars järnvägsstation. Här kan man åka till Jönköping och Värnamo med Krösatåget. Ibland även till Halmstad.

Avslutade med kaffe och en hamburgare  i centrum. Sedan besökte jag Coop och köpte bland annat två wienerbröd.

Stretade sedan uppför backen hem till vandrarhemmet. Det är en riktigt jobbig backe.

Pluggade sedan en stund. Tog en tupplur på 45 minuter och gjorde sedan kaffe och fortsatte plugga. utanför fönstret började det skymma och kvällen rullade in.

Tittade på playTV, pratade i telefon och kopplade av. Funderade över livet och planerade framtiden. Precis vad en vanlig kväll kan innehålla.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

7 svar på Plugg, promenad och lite annat

 1. znogge skriver:

  Har man sagt att det ingår att tvätta så borde det väl göra det också. Det borde väl bero på ökade elkostnader tänker jag men vem vet…
  En härlig promenad kom du ut på i alla fall och det kan vara skönt att lufta tankarna lite.
  Det lät som en behaglig och lagom kväll!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det är alltid något på vandrarhemmen som är märkligt. De lever liksom sitt eget liv… Men det är väldigt lugnt här. Trots att de flesta är ”klientel”. Men faktiskt det bästa och lugnaste hittills och då har jag bott på många.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Man kan ju undra över hur det kan bli trivsammare i tvättstugan om ni får betala för att använda den?
  Jag har haft en fundering på att börja använda tvättstugan här för att spara in på elkostnaden, för än så länge är det gratis att använda den.
  Det låter som en fin promenad. Kul att det finns en så fin motionsslinga i närheten av vandrarhemmet.
  Själv har jag just sett ett avsnitt av Hudson o Rex och nu väntar sängen.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är en av Smålandsledens grenar som går förbi här. Ja, det verkar klokt att tvätta i den allmänna tvättstugan om den ingår. Det kan visserligen ha sina sidor, men just tvätt drar mycket el.

   Kram

 3. Anna i Portugal skriver:

  Jag älskar tupplurar! Började i somras när vi hade över 40 garder varmt att ta en timme på kudden på eftermiddagen. Helt underbart. Nu gör jag det inte varje dag men njuter väldigt när jag kommer ihåg det.

  • Kraka skriver:

   Tupplurar är något visst. Jag älskar att sova en stund mitt på dagen om jag har tid och möjlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *