Jobbhelg

Lördag

Vaknade tidigt, trots att jag helst sovit tills alarmet skulle väcka mig klockan 10:00. Det var ju lite tanken med att förbereda maten till matlådor redan igår. Idag är det inte natt som gäller utan istället 14-21:30.

Gjorde kaffe och åt kex med ost. Lyssnade klart på ljudboken och ser nu fram mot nästa del, som kommer 25 oktober.

Fick inte hela listan gjord igår, två punkter återstod. Den ena var att prova om min skrivare, som jag tagit med mig, skulle fungera. Det gjorde den. Så nu hoppas jag att den fortsätter så. Jag behöver den verkligen, både till mina studier och till en del annat. Nu återstår bara en punkt, att se TV-programmet om Björn Skifs på TV4play. Men det kan ses till någon gång 2027 så jag hinner nog…

Åkte till jobbet. Det var ett okej arbetspass även om jag haft lugnare så att säga. Det var skönt att jobba kväll istället för natt.

När jag kom hem tittade jag på avsnitt 2 av Örnen. Lämnade en liten snutt kvar till en annan dag. Kändes som sovdags.

 

Söndag

Alarmet väckte mig 04:40. Kollade nyhetssajterna innan jag steg upp. Sedan tvättning, påklädning, fixande med matlåda och frukost. Sedan iväg till jobbet. Var hur trött som helst…

Hela dagen rusade fram i väldig fart. Det var tusen och en sak som skulle göras. Jag hade som målsättning att min patient skulle sitta i mobiliseringsstol under mitt pass. Och kan ni tänka er! Det gjorde hen innan jag gick hem.

Hade kommit överens med L om att hon skulle hämta mig hemma vid vandrarhemmet. Jag var lite försenad så vi kom dit samtidigt. Jag snabbade på och bytte kläder i flygande fläng. Sedan åkte vi.

Vi började med att åka till Netonnet. L behövde en speciell sladd och jag behövde en kokplatta.

Nejdå, ni behöver inte bli oroliga. Jag tänker inte laga mat i rummet. Den är liten, lätt och portabel. Jag tänker absolut använda plattan i köket.

Vi åkte sedan till vår favoritrestaurang, Ombrelli. Det blev min tredje gång jag var där.

Jag hade sett fram mot att äta deras minihamburgare, men sedan ändrade jag mig plötsligt. Istället blev det trerätters.

Vitlöksbröd med en god sås att doppa brödet i.

                                          Pasta med kyckling. Den var ljuvligt god.

Minivåfflor, glass och svart kaffe.

Jag blev proppmätt. Lär mig visst aldrig att jag ska välja mellan förrätt och efterrätt. Inte ta båda. Suck!

L skjutsade mig hem och lovade sedan höra av sig när hon kom hem. Det är lite otäckt med vilt på vägarna i Småland.

Satte mig vid datorn. R ringde och ville diskutera några saker inför kallelsen till årsmötet. Sedan hörde L av sig, hon var hemma.

Tittade en stund på playTV innan jag la mig för att sova. Men det skulle inte bli fri sovning den här gången heller. Trots att jag skulle behövt det.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

8 svar på Jobbhelg

  1. znogge skriver:

    Trerätters är maffigt och själv mår jag bäst av två rätter men ibland trillar man dit, som i går.
    Hoppas att det blir några lugna dagar nu!

    Kram

    • Kraka skriver:

      Det är lätt att trilla dit när man ser allt gott i menyn. För att intte tala om när maten ligger framme på buffébordet.

      Kram

  2. Anna i Portugal skriver:

    Inte ofta jag äter tre rätter längre. Men tar gärna varmrätt och dessert när jag är på restaurang. Intensivt att jobba kväll och sen tidig morgon, sånt schema hade jag för hundra år sen när jag jobbade på hotell. Skitjobbigt tyckte jag det var.

    • Kraka skriver:

      Tre rätter är för mycket mat. Men det var gott.
      Sena kvällar och tidiga morgnar efter varann är jobbigt. Men det är bara att bita ihop…

  3. Ingrid skriver:

    Jag håller helt med dig – trerätters är en rätt för mycket!
    Efter den jobbhelgen skulle du väl behövt få en sovmorgon i dag, men det låter som om det inte blivit så.
    Vad du än är och gör i dag, så ha det så gott!
    Kram, Ingrid

  4. Micke skriver:

    Hade nog stått över efterrätten, av erfarenhet vet jag att det blir lite för mycket även för mig, men gott är det ju förstås.

    Fint med en kokplatta så du slipper strula med de andra grejerna där.
    Under tre månader för många år sedan lagade jag mat på två sådana kokplattor, till 60 personer ungefär.
    Det var ju lite tufft men det fungerade och alla blev mätta.

    Lycka till med matlagningen nu Kraka.

  5. Kraka skriver:

    Tack!
    Har inte provat plattan ännu. Den ska brännas av först och sedan är det fritt fram. Har tillagad mat att värma i micron så det har inte varit aktuellt ännu. Men på fredag kanske. Eller lördag… Nu ska det jobbas tre nätter.

  6. Pingback: Fem en fredag v. 39: Ekonomi | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.