Fem en fredag v. 39: Ekonomi

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad var det senaste köpet du ångrade?
 2. Vad kostar mest i din hushållskassa?
 3. Vad sparar du till?
 4. Vad köper du mer sällan än du borde?
 5. Håller du dig till en budget?

 

 1. Den där efterrätten när jag var ute med L och åt middag. Men det var ju inte av ekonomiska skäl utan för att jag blev alldeles för mått.
  Jag brukar inte ångra några köp alls. Mina köp är ordentligt genomtänkta och kalkylerade. Även de spontana köpen.
 2. Om man med hushållskassa menar hushållets (= min) hela inkomst så är det väl mina resor. Men menar man i mindre skala så är det boendet och går man ner på hushållskassa i detalj så är det nog exklusiva ostar.
 3. Resor! Fler resor! Ännu fler resor!
 4. Kan inte tänka mig att det finns något jag borde köpa oftare.
 5. Nej, inte en nedskriven budget. Men jag har superkoll och skulle aldrig behöva stå i Lyxfällan och gissa fel på vad jag lagt pengar på. Jag vet i tillräckligt stora drag. Men jag skulle aldrig kunna svara på frågan vad en liter mjölk kostar. Men det kan bero på att jag inte dricker mjölk.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fem en fredag v. 39: Ekonomi

 1. gjorde äppelkräm av egna äpplen igår, utan socker, mums, gillar små efterrätter. Någon Lyxfälla blir det nog inte här heller 🙂

 2. Kina skriver:

  Neej, någon lyxfälla blir det inte för min del heller. Och om jag så var i världens behov av hjälp med ekonomin, så skulle jag inte för allt i världen skylta med det i TV. Tycker det programmet är pinsamt! Trevlig helg!

 3. Anna i Portugal skriver:

  Det är så kul att ha koll på sin ekonomi tycker jag, men har ju förstått att det är ett aber för många andra. Kanske en resa går till Portugal framöver 🙂

 4. Pingback: Fem en fredag v. 40: Gång - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *