Torsdag, känns som fredag

Så blev det morgon och jag åkte hem. Tråkigt nog sov jag inte så länge, bara 2 timmar och 40 minuter. Med andra ord, alldeles för lite.

Hade nog kunnat somna om, men istället ringde jag ett par viktiga telefonsamtal och sedan skulle jag bara göra en kopp kaffe och rosta ett par skivor bröd. Tanken var att jag skulle sova efter att jag druckit mitt kaffe. Men så blev det inte.

I köket träffade jag R. Han ville visa några av sina målningar och sedan pratade vi konst. Vi pratade om Frida Kahlo, Caravaggio, Leonardo da Vinci och Michelangelo. Bland annat.
Han visade mig dels ett par tavlor med rävar, dels två lite större målningar som jag skulle vilja ge något namn som innehåller människans ensamhet. Eller något liknade. De var så bra! Jag har bara sett foton av hans graffiti tidigare.

Sedan blev det dags för mig att klä mig eftersom jag skulle träffa L klockan 16:00.

Jag gick ut och väntade på henne. Tio över ringde hon och undrade vad jag gjorde. Väntar på dig sa jag. Jag väntar på dig sa hon.

Det var jag som inte kommunicerat ordentligt. Så det var bara att sätta mig i bilen och åka till Rosetten i Taberg. För det var i alla fall rätt. Vi skulle dricka kaffe där.

Jag hade velat ha en dubbel fralla med ost, men de hade ingen kvar. Jag gillar inte mackor med ost och skinka som legat så. Tycker osten smakar illa. Ska jag äta den kombon ska jag lägga ihop mackan själv. Så det fick bli en med ost och en med leverpastej. Naturligtvis en bakelse också. En Napoleon.

Ute hade träden blivit ännu rödare än för en knapp vecka sedan.

Efteråt ville L åka till Erikshjälpens second hand. Men när vi var på väg dit kom hon på att de skulle stänga strax. Men vi hann i alla fall med en snabbis och hon hittade precis det hon letade efter. Jag hittade en sådan där ljusstake som man har ljusnystan i. Jag har en sådan, fick en i present när jag fyllde 50 av B på Ekerö. Tror i alla fall att det var då jag fick den. För jag har fått en annan ljusstake, en som hänger i mitt köksfönster, också. Men jag har i alla fall fått den av henne. De är jättedyra nya och den här kostade bara 15 kronor. Oemotståndlig med andra ord. Ska ha den i stugan tror jag. För i min lilla lägenhet behöver jag verkligen inte två.

Munkljusstake heter de där ljusstakarna tydligen. Det visste jag inte. Men jag har älskat dem sedan jag var mycket ung.

När man stängde åkte vi till Rusta i Solåsområdet. Där hittade jag garn till min nya tröja som B-M lovat mig. Hon behöver tidsfördriv, jag behöver ännu en tröja. Eller villhöver, som det kallas med modernt språkbruk.

Utanför Rusta skiljdes vi åt med en kram och jag åkte, via Stora Coop, hem till Norrahammar. Valde mellan att plugga och se senaste Beck på playTV. Gissa ad jag valde…

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Torsdag, känns som fredag

 1. Ingrid skriver:

  Jag tror inte att du valde någotdera, utan du somnade! 2 tim och 40 minuters sömn är ju på tok för lite och att hålla sig vaken och plugga eller se på Beck kan absolut inte ha gått.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Fel, fel, fel! Som Härenstam brukade säga i någon TV-serie. Var det i Fem myror?
   Jag tittade på Beck, avsnittet från i lördags. Men sedan gick jag och la mig. Idag gick jag upp klockan 7 när alarmet väckte mig.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Min spontana tanke var också att du somnade på studs med tanke på hur lite du sovit men jag läser ovan att så icke blev fallet. Jag hade aldrig orkat utan min kropp hade protesterat och tvingar mig att lyssna.

  Kram och god fredag nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *