Sista nattveckan

Så var det måndag igen. Hade alarmet på 5:00 men var så trött att jag satte fram det en timme. Men då gick jag upp. Hade massor att göra.

Efter frukost och en titt på Halv åtta hos mig tog jag tag i bokslutet inför årsmötet i Studentkåren vid skolan där jag studerar.

När jag var klar tog pluggandet vid och jag kämpade på med endast små pauser. Lite kaffe och knäckemacka, duschade, lagade mat på min nya platta och gjorde två matlådor. Skulle behövt tre men hade inte riktigt tid för det, åt yoghurt med müssli, pluggade en stund till och vilade en stund.

Sedan var det dags för första natten av tre. Det är min sista nattvecka nu, sedan blir det bara kvällar och dagar. På gott och ont…

 

tisdagsmorgonen var det äntligen dags att åka hem och sova. Jag var sanslöst trött, speciellt som jag inte lyckades sova innan jag skulle till jobbet.

Natten hade varit bra, men arbetsintensiv. Jag bytte läkemedelssprutor som en skållad råtta, men eftersom det fanns kollegor som inte hade egen patient så fick jag hjälp att blanda de flesta läkemedlen.

Vid 2-tiden åt jag min nattlunch, stekt potatis, två stekta ägg och stekt bacon. Det var så gott med HP-sås till. En av mina matlådefavoriter.

Eftersom det var samma kollega som tog över på morgonen som lämnat till mig på kvällen gick det snabbt att rapportera. Sedan bytte jag om och åkte hem.

Hade ambitionen att titta på Halv åtta hos mig, men jag somnade i fåtöljen direkt jag satte mig och vacklade därefter till sängen.

Sov nästan 7 timmar, det saknades bara 6 minuter, och vaknade med en hemsk huvudvärk. Eftersom jag just nu har ont i nacken så kändes det obehagligt. Men två acetylsalicylsyratabletter botade huvudvärken så det var nog bara vanlig huvudvärk. Möjligen har jag lite vätskebrist också.

Gjorde rostade mackor och tittade på playTV och såg hur kvinnan i Solna med rötter i den ungerska matkulturen gjorde en god kycklinggryta, Hon gjorde också fantastiska petit chouxer som förrätt med avokadofyllning. Däremot den kokta äggvitan i vaniljsås är jag tveksam till. Det var hennes gäster också…

Ute var det grått och höstväder med regn av och till. Det lockade inte till att ta en promenad. Hade jag kanske inte gjort ändå eftersom jag var trött och hade två nätter kvar. Funderade på om jag skulle plugga eller se mer playTV eller kanske fortsätta lyssna på Frida Boisens bok Berätta aldrig det här.

Jag valde ljudboken. Duschade, klädde mig och åkte sedan till jobbet.

 

Onsdagmorgon

Ännu en bra natt. Eller den blev bra efter lite läkemedelsjusteringar. Det blev dags att åka hem. Tog vägen via Stora Coop och köpte på mig lite olika livsmedel.
Väl hemma Halv åtta hos mig och sedan sova.

 

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Sista nattveckan

 1. Ingrid skriver:

  Det måste kännas skönt att ha klarat av ännu en omgång jobbnätter.
  Jag såg också det där inslaget från ”Halvåtta hos mig” och de där petit chouxerna borde man testa att göra, det såg riktigt gott ut, men de där snöäggen verkade ju inte vara någon höjdare.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Lika intensivt som vanligt hos dig förstår jag och sedan studier på det. Imponerande!
  Jag ser också ”Halvåtta hos mig” och gillade hennes meny bortsett från efterrätten som jag tyckte verkade snudd på sliskig. Men, men man ska väl inte döma utan att ha smakat…

  Önskar en fortsatt fin torsdag!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *